Kuchařka tradičních i méně známých jídel na Velikonoce. Najdete zde vyzkoušené tradiční recepty na sladká i slaná velikonoční jídla a lahůdky z české, moravské i slezské kuchyně, ale i recepty méně známé. Samozřejmě nechybí vynikající velikonoční nádivka, je zde tradiční beránek nebo mazanec.
-
Slaný velikonoční svítek
40 minZ mléka a krupice uvaříme kaši a osolíme ji. Vmícháme vejce a nadrobno nakrájené uzené maso, podle potřeby přisolíme, okořeníme nasekanou petrželkou. V pekáčku necháme rozpustit slaninu nakrájenou na kostičky a do horké vlijeme uvařenou kaši. Ve...
-
Velikonoční nádivka s pivem
80 minRohlíky nakrájíme, dáme do mísy a zalijeme pivem. Kopřivy spaříme a nasekáme, maso...
-
V 80 ml vody namočíme sušené houby a necháme bobtnat. Papriku očistíme a nakrájíme na...
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Mrkev a pórek očistíme a...
-
Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme...
-
V 1.5l vody vaříme 10 minut zeleninový bujón, malé brambory ve slupce zalijeme vroucí...
-
Petrželovou nať a bazalku jemně nasekáme, játra odblaníme, nařízneme na několika...
-
-
Vejce dáme do rendlíku, zalijeme 2-4 dl vody a uvaříme natvrdo. Vychlazená vejce...
-
-
Den předem omyjeme 400 g brambor,dáme je do litru vody a vaříme doměkka asi 20 minut....
-
Statkářská bída
60 min