Kuchařka tradičních i méně známých jídel na Velikonoce. Najdete zde vyzkoušené tradiční recepty na sladká i slaná velikonoční jídla a lahůdky z české, moravské i slezské kuchyně, ale i recepty méně známé. Samozřejmě nechybí vynikající velikonoční nádivka, je zde tradiční beránek nebo mazanec.
-
Papriky očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, salám na...
-
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať a pažitku jemně nasekáme. V míse rozetřeme...
-
Játrová směs na topinky
30 minOdblaněná játra nakrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme,...
-
Velikonoční mazanec
75 min -
Ve vlažném mléce rozpustíme droždí s 1 lžící cukru. Smícháme zbylý cukr, vanilkový cukr...
-
Cukrovaný zajíc
50 minZměklé máslo utřeme a postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr a vejce. Třeme dále do...
-
Do mísy rozklepneme 5 žloutků, přidáme 5 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a...