Telecí maso je jemné a lahodné. Má velmi málo tuku a tak je velmi vhodné pro diety a hubnutí, ale i pro děti a sportovce. Kuchařka na jídla z telecího masa vám nabídne mnoho různých úprav – polévky, předkrmy, hlavní chody. Vyzkoušejte například telecí kotlety nebo ledvinky…
-
Krémová polévka z telecího masa
110 minTelecí maso a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu vaříme v osolené vodě doměkka. Když...
-
Polévka telecí mozečková
50 minTelecí mozeček přelijeme vroucí vodou, zcedíme, odblaníme a nasekáme nahrubo. Spolu s...
-
Ledvinková polévka
50 minLedvinky nakrájíme na tenké plátky, několikrát omyjeme ve studené vodě a necháme okapat...
-
Sarajevská čorba
155 minPřipravíme si telecí maso nakrájené na kousky a nadrobno nakrájenou petržel, mrkev a...
-
Osvěžující bujón
70 minDo hrnce vložíme maso, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme na mírném...
-
Polévka Windsor
100 minV hrnci rozpustíme máslo a přisypeme pokrájenou zeleninu. Cibuli, karotku, posekané...
-
Studený telecí bujón s koňakem
124 minČerstvě uvařený a scezený telecí bujón dáme do chladničky na 12 hodin. Druhý den...
-
Nejdříve připravíme směs na šunkové knedlíčky. V míse vyšleháme máslo se solí do pěny....
-
Telecí bujon s jarní zeleninou
155 minJarní lahůdkovou cibulku, kedlubnu, mrkev, petrželovou nať očistíme a omyjeme. Kedlubnu...
-
Vývar z telecích kostí
345 minKosti přendáme na plech a pečeme 60 minut při 200°C. Po upečení přendáme do hrnce. ...