Vegetariánská jídla jsou většinou velmi jednoduchá, rychlá a finančně málo nákladná. Základem je konzumace v podstatě všech potravin mimo živočišných – hlavně masa, drůbeže a ryb. Vegetariánská kuchařka nabízí většinou velmi lehká i dietní jídla, která jsou oblíbená i u lidí, kteří jinak maso konzumují. Vyzkoušejte naši kuchařku na vegetariánskou stravu!
-
Polévka horácká
50 minDo malého rendlíku si nalijeme cca 0,5 l vody, přidáme do ni koření a cibuli a necháme...
-
Pórková polévka s bramborem
50 min -
Květáková polévka s bílkem
30 minOčištěný květák rozebereme na malé růžičky, omyjeme a vložíme do vařící vody s kmínem....
-
Ve větším hrnci restujeme asi 5 minut na oleji půlku nakrájené cibule, oloupanou, na...
-
Polévka letní zelná
30 minNadrobno nakrájené zelí uvaříme společně s kmínem ve slané vodě. Z mouky a oleje...
-
Cizrnová polévka
70 min -
Kerblíková smetanová polévka
30 minKerblík omyjeme a osušíme. V hrnci rozpálíme máslo, vmícháme mouku a připravíme světlou...
-
Čočková polévka s noky
50 minČočku přebereme a v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce se studenou...
-
4 lžíce sušených hříbků promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme je do misky s 2-3 dl...
-
V hrnci na rozpuštěném másle 5 minut restujeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli...
-
Avokádová polévka se salsou
30 minAvokáda oloupeme a vypeckujeme, nakrájíme na kostky. Dvě cibule zpěníme na oleji a...