K Moravě vždy patřilo dobré víno a jídlo a to nejlepší z moravské kuchyně obsahuje tato originální moravská kuchařka. Vynikající moravský vrabec se zelím nebo uzené maso, česnečka, zelňačka nebo cibulačka, valašský regál, kucmoch nebo osúchy jsou jen zlomek tradičních moravských jídel. Nechybí zde ani velikonoční beránek a jidáše.
-
Moravská česnečka
40 minOškrábeme brambory, nakrájíme na menší kostičky a uvaříme v osolené vodě. Přidáme do...
-
Nejprve zpěníme na sádle nadrobno nakrájenou cibulku, poté přidáme sterilované kysané...
-
Tvarůžková česnečka
60 minSlaninu pokrájíme na kostičky. Cibuli, česnek a brambory oloupeme. Cibuli a brambory...
-
Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, osolíme, okmínujeme, krátce povaříme,...
-
Uzená polévka s mlékem
25 minDo hrnce nalijeme vývar z uzeného masa, přivedeme k varu, přilijeme horké mléko, vývar...
-
Zelňačka s klobásou
40 min -
Sušené houby promyjeme, dáme do misky, zalijeme 2-3 dl vody a necháme namočené 30 minut...
-
Ušelo ze Slopného
32 min -
Moravská kulajda
45 minBrambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka...
-
Hanácká cibulačka
50 minČerný chléb nakrájíme na kostky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom...