Domácí zmrzlina a nanuky jsou mnohem zdravější a chutnější, než kupované. Tato zmrzlinová kuchařka vám nabízí ovocné, smetanové i jogurtové zmrzliny mnoha chutí. Příprava zmrzliny není složitá, potřebujete jen kvalitní suroviny, případně formu na nanuky a samozřejmě také mrazák.
-
V hrnci přivedeme k varu vodu a cukr, stáhneme plamen, vaříme asi 5 minut. Odstavíme,...
-
Vybereme zralá avokáda a oloupeme je. Oloupaná rozpůlíme a vykrojíme pecky, dužinu...
-
Pomerančový sorbet
50 minPomocí škrabky oloupeme z pomerančů vrchní vrstvu kůry. Při mírné teplotě a za...
-
Broskve s malinovým pyré
30 minBroskve spaříme horkou vodou, rychle ochladíme studenou vodou, oloupeme, rozpůlíme,...
-
Pomerančovo-citronový sorbet
15 minPomeranče a citron důkladně omyjeme, osušíme, ze dvou pomerančů a citronu kostkami...
-
Vynikající melounový sorbet
15 minMelounovou dužinu pokrájíme na kostičky a za pomoci ručního mixéru rozmixujeme na pyré....
-
Mango s jahodovým sorbetem
16 minNa hluboké pánvi smícháme cukr, vodu, citronovou šťávu a kůru, pozvolna zahříváme, až...
-
Sorbet z hrušek a malin
10 minHruškový kompot nalijeme i se šťávou do misky a dáme do mrazáku zamrazit. Zmrzlý kompot...
-
Kokosové mléko vlijeme do kastrolu, přisypeme k němu cukr a kokos. Ohříváme směs na...
-
Mátový sorbet z guave
50 minDo rendlíku nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, vaříme půl hodiny, poté...