Emanuele Ridi

Další informace
Rodina Ženatý/vdaná

Něco o mě

Emanuele Ridi

 

 Emanuele Ridi je dalším kuchařským expertem, známým z obrazovek našich luhů a hájů. Asi nejvíce se zapsal do našeho podvědomí prostřednictvím pořadů „S Italem v kuchyni“ a „Léto s Italem“.

Narodil se 9. Února 1974, ve znamení Vodnáře, v městečku Portoferraio na ostrově Elba, patřící do Toskánska. A jak to tak bývá, ke gastronomii měl blízko už od dětství. Jeho prarodiče vlastnili restauraci Da Emanuel, která byla kousek od břehu moře a rybí pokrmy patřily mezi hojně zhotovované. Emanuele sledoval dění v kuchyni velmi rád a vlastně nejen tam. Sám o sobě říká, že s nadšením sledoval kuchařské počínání i v kuchyni svých druhých prarodičů. Dokonce o sobě tvrdí, že tradiční dezert Tiramisu zvládal už v osmi letech! Inu, vliv rodiny je v Itálii velký a soudržnost rodiny se řadí do čela společenských hodnot. I to tedy může být důvodem pro to, aby Emanuele Ridi nazval svou pražskou restauraci v Bubenči stejně – Da Emanuel. Hned vedle také provozuje svůj obchod s italskými delikatesami

Do Česka, vlastně tehdy ještě do ČSFR, zavítal Emanuele Ridi společně se svým otcem v roce 1992. Měli zde společně založit a provozovat obchod s konfekcí, který v té době zažíval boom a čemuž mělo napomoci i Emanuelovo vzdělání v oblasti obchodu a ekonomie. Jedním z hlavních důvodů ale prý bylo, aby se vyhnul vojenské službě a nemusel si ostříhat vlasy.

Při pobytu u nás si všiml, že obliba italského jídla zde je veliká, ale jeho provedení absolutně neodpovídá kritériím pravé Itálie. Rozhodl se tedy, že vybuduje restauraci, kde by zúročil znalosti nabyté v dětství a své nadšení pro vaření.

Navíc se mu u nás velice líbilo. Obdivoval krásu žen, zachutnalo mu naše pivo, a tak se rozhodl, že zde zůstane natrvalo. Jeho rozhodnutí určitě podpořilo i to, že brzy potkává i svou osudovou lásku Janu, se kterou se později žení a zakládá rodinu, ze které vzejde jejich potomek, syn Giacomo.

Emanuele Ridi se tedy stává jakýmsi průkopníkem italské kuchyně v našich končinách a to ho pomaličku vytahuje ze stínu neznámých. Už po šesti letech, tedy v roce 1998, si ho poprvé všímají televizní média, když se objeví v populární televizní soutěži „Nikdo není dokonalý“ a o pár let později ve „Všechnopárty“.

Jeho otevřená povaha, sympatický vzhled a dozajista i zábavná forma jeho vyjadřování udělá na každého dojem. Samozřejmě, tyto vlastnosti jsou umocněny jeho hlavní předností, vášní pro rodnou gastronomii. Vše uvedené vyústí v jeho první show „S Italem v kuchyni“ v roce 2009. Pět sérií svědčí o oblíbenosti tohoto pořadu a tak, v roce 2012, následuje „Léto s Italem“, kde sledujeme cestu Emanuela Ridiho po rodné Itálii a společně s ním objevujeme pochoutky a delikatesy, které tato země nabízí.

Televizní pořady jsou jedna věc, ale kuchařky jsou kuchařky! Vždyť patří mezi nejprodávanější literární žánry všech dob!

Názvy jeho knih se odvozují od jeho pořadů, tedy S Italem v kuchyni I.-III., Léto s Italem, ale také mezi nimi nalezneme jednu přímo zaměřenou na těstoviny, s názvem Pasta e Basta.

 

Každý rub má svůj líc a není světla bez stínu! Ani život Emanuela Ridiho není prostý věcí nepříjemných. Onemocnění jeho manželky se stalo prubířským kamenem jejich vztahu a sám Emanuel Ridi přiznává, že manželskou krizi nezvládá s takovou bravurou, jako ovládá italské recepty. Kdos bez viny, hoď kamenem, říká se také. Proto přejme vše dobré a snad se s ním zase někdy na televizních obrazovkách sejdeme. Určitě nám má stále co sdělit a něco nového nás naučit!

 

 

 

 

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 135

Risotto s malými cuketkami a piniovými oříšky po italsku

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 37 min

Lahůdkovou cibulku očistíme, bílou část podélně rozkrojíme a pokrájíme ji nadrobno. V širším kastrólu na rozehřátém másle (85g) zpěníme cibulku, pak k ní přidáme rýži a za stálého míchání ji...

více

Lahodné tortellini se zeleným chřestem a sýrem

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 45 min

Do mísy rozklepneme čerstvá vejce, přidáme 3 lžíce vody a postupně do vajec s vodou budeme vidličkou zašlehávat mouku. Když jsou všechny ingredience spojené, těsto dobře uhněteme rukama....

více

Grilovaná makrela s rozmarýnem a čerstvým salátem z ostrova Elba

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 45 min

Vykuchaným, omytým a osušený makrelám roztáhneme břicha, potřebujeme je mít úplně otevřené. Stroužky česneku utřeme, z omytých, chemicky neošetřených citrónů nastrouháme kůru. Makrely...

více

Žloutková pěna Zabaione

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 20 min

Žloutky z čerstvých vajec dáme do misky, kterou postavíme do vodní lázně. Ke žloutkům přidáme cukr a víno. Na mírném ohni důkladně šleháme metličkou žloutky s cukrem až do zhoustnutí. Potom...

více

Toskánská rajčatová polévka

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 50 min

V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Po chvíli přidáme oloupaná, zrníček zbavená a na kousky nakrájená rajčata. Vše necháme asi 10...

více

Jednoduchá úprava vařené chobotnice

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěnou, omytou malou chobotnici zbavenou odříznutím ramen a hlavy a zobáku. Zadní část hlavy vyčistíme od vnitřností tak, že hlavu obrátíme naruby a vyjmeme obsah. Pak vyřízneme oči a...

více

Polenta se sladkou gorgonzolou

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 55 min

Do 1,5l vroucí vody vsypeme lžíci soli a postupně, za stálého míchání, přisypáváme polentu. Kaši mícháme a vaříme 30-40 minut (pokud nemáme instantní polentu - její příprava je kratší.) Když...

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka - Emanuele Ridi

Hodnocení: Přidal:Emanuele Ridi

Sympatický šéfkuchař Emanuele Ridi, známý především z televizních pořadů S Italem v kuchyni a Léto s Italem, žije v Praze a jeho restauraci Ristorante da Emanuel najdete v Praze v Dejvicích. Tato kuchařka obsahuje výběr z jeho receptů a tak si vynikající jídla můžete připravit i sami doma.

Kuchařka obsahuje 44 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist