Broskve
Ovoce je zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se mělo objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným a často konzumovaným druhem ovoce je broskev a v této části najdete recepty, v kterých jsou právě broskve jednou z ingrediencí. Broskve se dají i velmi dobře zavařovat.
Podívejte se i na další informace o brostvích - dozvíte se například jaké mají účinky na zdraví člověka, jak je správně uskladnit a další zajímavosti.
Do změkého másla postupně zašleháme cukr, vanilkový cukr a žloutky. Potom přisypeme mouku s práškem do pečiva a přilijeme mléko. Vše zamícháme a...
Cukrářské piškoty po dvou slepíme marmeládou. Dno zapékací mísy vyložíme slepenými piškoty, navrch rozložíme okapané, na kousky nakrájené broskve...
V mléce rozšleháme pudinkový prášek a uvaříme za stálého míchání pudink. Hotový občas promícháme do vychladnutí. Do pudinku vmícháme tvaroh, do...
Nejprve očistíme broskve a oloupeme banán. Banán a broskev, zbavenou pecky, nakrájíme na menší kusy. Vhodíme do mixéru a rozmixujeme na kaši....
Troubu předehřejeme na 240C. Připravíme si oloupanou kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů. Broskve nahoře nařízneme křížem až k pecce,...
Broskev opláchneme, necháme okapat a sloupneme. Poté vyjmeme pecku a broskev nakrájíme na kostičky. V misce promícháme jogurt s medem a...
V míse utřeme 100g změklého másla s cukrem a vejci do pěny. Vmícháme mléko a nakonec po částech přisypeme hrubou mouku smíchanou s práškem do...
Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet. ...
Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a na horkém tuku lehce osmahneme. Přidáme 2/3 másla a velmi...
400ml vody smícháme se 160g cukru a přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, odstavíme. Přidáme 10 lístků bazalky a sirup necháme vychladnout....
Uvaříme vanilkový pudink dle návodu. Z listového těsta vyválíme dvě placky, první placku dáme na plech. Na těsto naskládáme piškoty a zalijeme...
Želatinu rozmícháme ve dvou lžících růžového sektu a necháme nabobtnat. Zbylý sekt zahřejeme s cukrem až se rozpustí, vaříme jednu minutu....
Broskve pokrájíme na dílky, dáme do zapékací nádoby, přidáme cukr a vanilku. Mouku, dvě lžíce cukru a máslo zpracujeme na drobenku, přisypeme...
Z křehkého těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme kruhovou koláčovou formu a dáme do lednice. Troubu předehřejeme na 180C. Šlehačem ušleháme máslo...
Kompotované broskve dáme na síto okapat. Želatinu namočíme do 4 lžic studené vody a necháme nabobtnat. Piškoty po dvou slepíme marmeládou. Šťávu...
Broskve omyjeme, oloupeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něho polovinu cukru. Zbylý cukr přimícháme do broskvové...
Z plátku ementálu vykrojíme 5 koleček o velikosti poloviny broskve. Umícháme máslo se špetkou soli a s pažitkou do pěny. Hmotu nastříkáme sáčkem...
Formu vyložíme alobalem. Na něj rozlijeme čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, smíchanou s kukuřičnými lupínky. Polovinu broskví rozmixujeme s...
Do mísy dáme vejce a cukr krupici, vyšleháme, přidáme hladkou mouku a lžíci vody. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme 10 minut...
Oloupeme broskve, nevyzrálé povaříme 3 minuty, rozpůlíme a vypeckujeme a narovnáme do vymytých sklenic. Zalijeme vychladlým cukerným roztokem z...