Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.
- Vybrat kategorii
- Kuchařské techniky Suroviny Ostatní
Deska na řezání masa
Je to deska umístěná v řezačce na maso, kterou se maso protlačuje. V řezačce jsou kotouče různých průměrů s různě velkými otvory. Maso se rozmělní tím jemněji, čím menší jsou otvory.
Deska na řezání masa
Deska v řezačce na maso, kterou se maso protlačuje. V řezačce jsou kotouče různých průměrů s různě velkými otvory. Maso se jemněji rozmělní, čím menší jsou otvory.
Dílo
Všeobecné označení pro vykutrovanou, tedy rozmělněnou a zamíchanou hmotu, která slouží jako základ pro masné výrobky.
Dílo na paštiku
Tímto termínem se označuje náplň z rozmělněného masa, která je základní hmotou pro výrobu masových paštik.
Dřevěné piliny
Jedná se o různě hrubé piliny, drtiny nebo hobliny z přírodního dřeva. Používají se jako surovina pro vyvíjení udícího kouře.
Droby
Jsou to vnitřní orgány z těla jatečného zvířete, které se při porážce vyjímají, například mozek, srdce, plíce, játra, ledviny, jazyk.