Gastroslovník

Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

Deska na řezání masa

Je to deska umístěná v řezačce na maso, kterou se maso protlačuje. V řezačce jsou kotouče různých průměrů s různě velkými otvory. Maso se rozmělní tím jemněji, čím menší jsou otvory.

Deska na řezání masa

Deska v řezačce na maso, kterou se maso protlačuje. V řezačce jsou kotouče různých průměrů s různě velkými otvory. Maso se jemněji rozmělní, čím menší jsou otvory.

Dílo

Všeobecné označení pro vykutrovanou, tedy rozmělněnou a zamíchanou hmotu, která slouží jako základ pro masné výrobky.

Dílo na paštiku

Tímto termínem se označuje náplň z rozmělněného masa, která je základní hmotou pro výrobu masových paštik.

Dřevěné piliny

Jedná se o různě hrubé piliny, drtiny nebo hobliny z přírodního dřeva. Používají se jako surovina pro vyvíjení udícího kouře.

Droby

Jsou to vnitřní orgány z těla jatečného zvířete, které se při porážce vyjímají, například mozek, srdce, plíce, játra, ledviny, jazyk.

Nejhledanější

Nejsou zde žádné hledané položky.

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist