Gastroslovník

Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

Jablečný ocet

JABLEČNÝ OCET – anglicky apple cider vinegar je ocet vyráběný z jablek, jablečného vína nebo moštu. Zdravý a výrazný Jablečný ocet obsahuje silné aromatické látky a je skvělý pro dochucování zeleninových pokrmů. Je výborný pro zlepšení metabolismu, pomáhá při hubnutí. Historie Jablečný ocet znali již staří Římané a Řekové i Egypťané a Babylóňané. Ti všichni ho používali pro jeho léčivé účinky. Vzhled, chuť a vůně Jablečné octy jsou jemně…

Jáhly

Jáhly patří mezi obiloviny. Jedná se o proso zbavené slupky. Jáhly obsahují železo, křemík, karoteny, vitamin B a minerály. Kuchyňská úprava je podobná jako u rýže - jáhly spaříme vroucí vodou, zalijeme je další vroucí vodou a uvaříme doměkka. Z jáhel připravujeme sladké i slané pokrmy.

Jinan dvoulaločný - ginkgo biloba

Jinan dvoulaločný je strom, jehož listy mají povzbudivé účinky na paměť, krevní oběh a mají i protizánětlivý účinek. Jinan je také účinným antioxidantem, pomáhá při léčbě astmatu a bronchitidy.

Nejhledanější

Nejsou zde žádné hledané položky.

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist