Divoké prase
Prase divoké je nejvíce lovený druh spárkaté zvěře a kančí maso je také nejvíce oblíbené. Nejčastěji se z něj připravuje kančí guláš nebo kýta, známý je i kanec se šípkovou omáčkou. O popularitě kančího masa svědčí i známá zcéna z filmu Postřižiny, kde se myslivci dohadují, jestli si kance připraví "se zelím" nebo "se šípkovou"... Recepty na tato známá a oblíbená, ale i další jídla z kančího masa jsme pro vás připravili v této části.
Prorostlejší kančí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky. Celý pepř...
Kančí maso očistíme, opláchneme, osolíme, opepříme a posypeme je kořením. Připravené maso vložíme do pekáče, přidáme tuk, podlijeme vodou a za...
Kančí plec očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Na části tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, přidáme papriku a po...
Kančí kýtu očistíme, omyjeme a nakrájíme přes vlákno na řízky, které naklepeme a okraje jemně nařízneme. Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli...
Kančí pečeni očistíme, opláchneme, odsekneme část obratlové kosti a nasekáme jednotlivé porce. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso krátce...
Cibuli nakrájíme a spolu s kmínem jí osmahneme na oleji. Maso nakrájíme na kostičky a dusíme do vysmahnutí, zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme a...
Omytý, očištěný a odblaněný kančí hřbet potřeme solí, pepřem a tlučeným jalovcem. Na pekáči rozehřejeme sádlo, vložíme maso a podlijeme trochou...
Omytou kýtu naložíme přes noc do mořidla. Druhý den maso osušíme a potřeme solí, pepřem a tlučeným hřebíčkem. Alobal potřeme máslem, zabalíme do...
Očištěný a omytý kančí hřbet přesekneme, osušíme a protkneme částí slaniny. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu se zbylou slaninou zpěníme...
Očištěnou a omytou kančí plec umeleme, přidáme jemně nakrájenou slaninu, v mléce namočenou a vymačkanou žemli, sůl, pepř, majoránku, utřený česnek,...
Očištěnou a omytou kančí plec nakrájíme na malé kostky. Na polovině oleje mírně osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso,...
Omytý kančí hřbet zbavíme kůže, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a nadrceným jalovcem. Maso na rozškvařené slanině a másle opečeme dozlatova...
Očištěné maso nakrájíme na plátky, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme olej a 50 g másla, maso po obou stranách opečeme. Tuk...
Očištěnou a omytou kančí kýtu naložíme do soli a kmínu. Necháme v chladničce do druhého dne odležet. Připravenou kýtu upečeme v troubě doměkka,...
Vepřový bůček, maso z černé zvěře (kančí kýta) a vepřová játra omyjeme a vše pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájené kousky...
Dvě cibule a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci s asi litrem vody povaříme s bobkovými listy, zrníčky pepře a celerovými listy...
Kančí maso vykostíme a uložíme do chladu. Kosti a zeleninu smažíme v oleji asi 15 minut. Přidáme koření a víno a bez pokličky vaříme asi 15 minut....
Marinovaný kančí bůček připravíme den dopředu. Omytý a osušený bůček nakrájíme na kostky velikosti sousta, dáme je do mísy a důkladně promícháme se...
Kančí maso na guláš ( nejlépe nožina) pokrájíme na malé kostky. V hrnci rozpálíme olej a maso prudce dozlatova orestujeme. Pak je ochutíme solí,...
Kančí kýtu omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké plátky. V hrnečku si smícháme sójovou omáčku s čínským kořením pěti vůní a se Sherry brandy. Touto...