Divoké prase
Prase divoké je nejvíce lovený druh spárkaté zvěře a kančí maso je také nejvíce oblíbené. Nejčastěji se z něj připravuje kančí guláš nebo kýta, známý je i kanec se šípkovou omáčkou. O popularitě kančího masa svědčí i známá zcéna z filmu Postřižiny, kde se myslivci dohadují, jestli si kance připraví "se zelím" nebo "se šípkovou"... Recepty na tato známá a oblíbená, ale i další jídla z kančího masa jsme pro vás připravili v této části.
Prorostlejší kančí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky. Celý pepř...
Kančí maso očistíme, opláchneme, osolíme, opepříme a posypeme je kořením. Připravené maso vložíme do pekáče, přidáme tuk, podlijeme vodou a za...
Kančí plec očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Na části tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, přidáme papriku a po...
Kančí kýtu očistíme, omyjeme a nakrájíme přes vlákno na řízky, které naklepeme a okraje jemně nařízneme. Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli...
Kančí pečeni očistíme, opláchneme, odsekneme část obratlové kosti a nasekáme jednotlivé porce. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso krátce...
Cibuli nakrájíme a spolu s kmínem jí osmahneme na oleji. Maso nakrájíme na kostičky a dusíme do vysmahnutí, zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme a...
Omytý, očištěný a odblaněný kančí hřbet potřeme solí, pepřem a tlučeným jalovcem. Na pekáči rozehřejeme sádlo, vložíme maso a podlijeme trochou...
Omytou kýtu naložíme přes noc do mořidla. Druhý den maso osušíme a potřeme solí, pepřem a tlučeným hřebíčkem. Alobal potřeme máslem, zabalíme do...
Očištěný a omytý kančí hřbet přesekneme, osušíme a protkneme částí slaniny. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu se zbylou slaninou zpěníme...
Očištěnou a omytou kančí plec umeleme, přidáme jemně nakrájenou slaninu, v mléce namočenou a vymačkanou žemli, sůl, pepř, majoránku, utřený česnek,...
Očištěnou a omytou kančí plec nakrájíme na malé kostky. Na polovině oleje mírně osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso,...
Omytý kančí hřbet zbavíme kůže, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a nadrceným jalovcem. Maso na rozškvařené slanině a másle opečeme dozlatova...
Očištěné maso nakrájíme na plátky, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme olej a 50 g másla, maso po obou stranách opečeme. Tuk...
Očištěnou a omytou kančí kýtu naložíme do soli a kmínu. Necháme v chladničce do druhého dne odležet. Připravenou kýtu upečeme v troubě doměkka,...
Vepřový bůček, maso z černé zvěře (kančí kýta) a vepřová játra omyjeme a vše pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájené kousky...
Dvě cibule a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci s asi litrem vody povaříme s bobkovými listy, zrníčky pepře a celerovými listy...
Kančí maso vykostíme a uložíme do chladu. Kosti a zeleninu smažíme v oleji asi 15 minut. Přidáme koření a víno a bez pokličky vaříme asi 15 minut....
Marinovaný kančí bůček připravíme den dopředu. Omytý a osušený bůček nakrájíme na kostky velikosti sousta, dáme je do mísy a důkladně promícháme se...
Kančí maso na guláš ( nejlépe nožina) pokrájíme na malé kostky. V hrnci rozpálíme olej a maso prudce dozlatova orestujeme. Pak je ochutíme solí,...
Kančí kýtu omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké plátky. V hrnečku si smícháme sójovou omáčku s čínským kořením pěti vůní a se Sherry brandy. Touto...
Maso pokrájíme na menší kousky, smícháme se solí, pepřem, kořením a vínem, utřeným česnekem a likérem. Necháme marinovat přes noc. Marinovanou...
Maso pokrájíme na drobné kousky, smícháme s pokrájenou zeleninou a kořením, podlijeme vínem a koňakem. Necháme marinovat 48 hodin v chladu. ...
Kosti dáme do hrnce, zalijeme 3 l studené vody a vínem. Uvedeme k varu, přidáme pokrájenou zeleninu a koření, osolíme a opepříme. Vaříme na...
Omyjeme a pokrájíme na malé kousky 200 g kančího masa na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl...
Omyjeme a pokrájíme na nudličky kančí maso na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a...
Omyjeme a pokrájíme na nudličky kančí maso na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a...
Plátky masa po okraji nařízneme, naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a pod fólií necháme odležet. Po půl hodině plátky obalíme v mouce. V...
Kančí uležené maso z kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky. Maso trochu naklepeme, osolíme podle chuti, opepříme bílým pepřem. Připravíme...
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme koření, nakrájenou cibuli a mrkev. Zalijeme 30 ml oleje a necháme marinovat 24 hodin. Před...
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, maso na kostky, česnek utřeme se špetkou soli, tvrdý chleba nastrouháme, jeřabiny kompotované scedíme a necháme...
Cibuli nakrájíme nadrobno, bůček z divočáka nakrájíme na kostky, muškátový oříšek nastrouháme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme....
Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně jako očištěnou zeleninu a cibuli. Slaninu nakrájíme na plátky, česnek rozdrtíme, kysané zelí scedíme...
V pivu namočíme vypeckované a pokrájené sušené švestky. Maso necháme vcelku, očistíme, osolíme, opepříme a uděláme kapsu na náplň. Z jablka...
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rajčatovým protlakem. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, zelí scedíme a drobně pokrájíme, jalovec...
Kančí hřbet vykostíme, zbavíme tuku a blan. Poté jej potřeme hořčicí a posypeme kořením na divočinu. V kastrolu maso přelijeme pivem a pod poklicí...
V hrnci na rozpáleném sádle osmažíme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer. Maso umyjeme, vykostíme, prošpikujeme...
Syrové brambory neloupeme, jen pečlivě omyjeme. Poté je rozpůlíme a vydlabeme je tak, aby vznikly „misky“. Brambory klademe na plech vyložený...
Do vroucí vody vložíme maso a houby a uvaříme. Cibuli nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. ...
Sýr nakrájíme na nudličky, mandle na oleji opražíme a nasekáme. Do vroucí vody vložíme kuřecí prsa a srnčí kýtu a uvaříme doměkka. Uvařené maso...
Do vroucí vody vložíme kančí kýtu a uvaříme doměkka. Maso necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a...