Mrkev

Mrkev je na celém světě velmi oblíbená kořenová zelenina, která má v kuchyni velmi mnoho možností použití. Využívá se pouze kořen.

Mrkev se může konzumovat syrová vcelku, ale i nasekaná, nakrájená nebo nastrouhaná například v salátech. Chutná je v kombinaci s jablky, případně i s cibulí, může se posypat jemně nasekanou petrželkou, pažitkou nebo ořechy.  Tepelně upravená se často používá v polévkách a omáčkách, ale také jako příloha k masům. V polévkách se kombinuje s ostatními druhy zeleniny, především ale s celerem a cibulí. Mrkev je téměř v každé zmražené zeleninové směsi.

V Anglii a Irsku je velmi oblíbený mrkvový pudink, ve Francii krém s kousky kandované mrkve, v Americe z mrkve dokonce pečou cukroví. V Číně a Japonsku je mrkev – především červená a žlutá - v různém množství součástí většiny jídel, na středním Východě se používá mrkev fialová.

Seřadit
Nalezeno 886 receptů
Zobrazení

Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 38 min Počet komentářů k receptu1

Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě. Vyjmeme, do vývaru vložíme přebrané vločky a uvaříme doměkka. Rozmixujeme. Ve studeném mléce rozmícháme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Omytý květák rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a ihned vyjmeme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Oloupaný, na plátky nakrájený česnek podusíme na oleji, přidáme omytý, na růžičky rozebraný květák, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Přidáme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Květák opláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Při podávání květák vyjmeme z vody a na talíři jej posypeme prosátou, na másle...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Očištěný květák rozdělíme na růžičky, omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. V zapékací míse zpěníme na másle prolisovaný...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 8 minut. Scedíme a necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, ořechy...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Na nepřilnavé pánvi osmažíme strouhanku....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Omytý květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme s...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na oleji. Potom přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata a na růžičky rozebraný, uvařený...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Omytý květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody, uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. Z mouky a másla připravíme světlou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozebereme na růžičky. V kastrole připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu2

Květák rozebereme na menší růžičky, omyjeme, vložíme do hrnce i s listy, zalijeme vodou, osolíme, přidáme lžíci másla a na mírném ohni povaříme 8...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Očištěný květák rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě uvaříme doměkka. Slijeme a necháme okapat. V kastrole na másle zpěníme oloupanou,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Očištěný a omytý květák vložíme do hrnce s horkou osolenou vodou a vaříme bez pokličky. Sýr nastrouháme a na pánvi rozpustíme máslo. Měkký květák...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Květák uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Rozebereme jej na růžičky, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Květák usmažíme na...

1
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Očištěný a omytý květák rozebereme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Květák vyjmeme, necháme okapat a oschnout. Růžičky...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Květák vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Vychladlý květák rozebereme na velké růžičky. V misce...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Omytý květák rozebereme na růžičky, několik jich ponecháme stranou a ostatní nakrájíme na kousky. Oloupané brambory, cibuli a česnek nakrájíme na...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a rozebereme na růžičky. Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a na ní...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist