Telecí maso je jemné a lahodné. Má velmi málo tuku a tak je velmi vhodné pro diety a hubnutí, ale i pro děti a sportovce. Kuchařka na jídla z telecího masa vám nabídne mnoho různých úprav – polévky, předkrmy, hlavní chody. Vyzkoušejte například telecí kotlety nebo ledvinky…
-
Mozek odblaníme, očistíme a nakrájíme na kousky. Na větší části másla zpěníme...
-
Mozeček očistíme, odblaníme a spolu s očištěnými a nakrájenými žampióny podusíme na...
-
Očištěná játra nakrájíme na tenké plátky. V kastrole na sádle osmahneme jemně...
-
Koroptví paštika
120 minOčištěné a omyté koroptve protkneme proužky slaniny a osolíme. Na větší části másla...
-
Terina s hřiby a pistáciemi
190 minVepřové a telecí maso omyjeme, pokrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku spolu s...
-
Terina s marinovanými játry
110 minOmytá telecí játra zbavíme cév a nakrájíme je na větší kostičky. Dáme je do mísy,...
-
Nejdříve upečeme paštičky. Na pomoučeném vále z listového těsta rozválíme plát silný...
-
Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu...
-
Telecí nožičky jako předkrm
105 minTelecí nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule,...
-
Dušený telecí jazyk
60 minJazyky omyjeme, zalijeme v hrnci studenou vodou, osolíme, povaříme a slijeme. V...