- Úvod
- Recepty
- Kuchařky
- Meníčka a jídelníčky
- Gastrorádce
- Kuchařská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Zbožíznalství
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
- Cukrářská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Kuchařův rádce
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
- Gastroslovník
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
- Kuchařská škola
- Články Silvestrovské pohoštění…
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
- Komunita
- E-shop
- + Přidat recept
- Makronka
Makronka
Získané ocenění:
Pozitivně hodnocené recepty
více >Statistiky a přehled uživatele
Přidaných receptů: | 1x | |
Komentáře k receptům: | 13x | |
Ohodnoceno receptů: | 14x | Zpráva pro Makronka |
Přidán mezi oblíbené kuchař | 0x | |
Založených meníček: | 0x | |
Založených kuchařek: | 0x |
Aktivita uživatele
05.01. | Makronka okomentoval recept Šišky se strouhankou |
---|---|
05.01. | Makronka ohodnotil recept Šišky se strouhankou |
03.01. | Makronka ohodnotil recept Sušené švestky obalené ve slanině |
03.01. | Makronka ohodnotil recept Cibulačka z Francie |
02.01. | Makronka ohodnotil recept Frittata s cuketou a pecorinem |
Recepty
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Celkem položek: 1Jahodové carpaccio II
Jahody nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme balzamikovým krémem, doplníme zmrzlinou a mátou.
vícePodívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Celkem položek: 14Sušené švestky obalené ve slanině
Použijeme měkké sušené švestky bez pecek. Každou švestku obalíme plátkem anglické slaniny a závitek upevníme párátkem. Obalené švestky urovnáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 220°C...
víceCarpaccio z červené řepy s rukolou a kozím sýrem
V misce smícháme olivový olej, med, balsamico, sůl a pepř. Dresink necháme uležet do druhého dne. Očištěnou červenou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky. Po vrstvách skládáme plátky řepy do...
víceStudená okurková polévka s bazalkou
Do mixeru dáme oloupané, nakrájené okurky, předem namočené kešu oříšky, oloupaný stroužek česneku, chilli papričku zbavenou semínek, bazalku, citronovou šťávu a mořskou sůl. Přilijeme vodu a...
víceChlebové tousty se sýrem a kopřivami
Troubu si předehřejeme na 165°C. Tvrdý sýr nastrouháme. Malý stroužek česneku utřeme. Z omytých mladých kopřiv otrháme listy, které pokrájíme na proužky. V pánvi na rozehřátém oleji listy za...
víceSměs salátů s rajčaty zapečenými se strouhankou
Velká rajčata nakrájíme na silné plátky, nasekáme bazalku, pažitku a petrželovou nať. Polovinu pepře nadrtíme, druhou polovinu umeleme. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje s...
víceCibulačka z Francie
Cibuli oloupeme a nakrájíme po délce na hrubé plátky. V hrnci rozpálíme máslo, vložíme cibuli, orestujeme, posypeme cukrem, přidáme nití svázáný tymián a za stálého míchání cibuli...
víceKrkonošská libečková česnečka- opiška
Libeček (opich) a mladé kopřivy omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky. Tvrdší chleba rozkrájíme na kostičky, usmažíme je v pánvi na sádle do zlatova, česnek utřeme se solí. V hrnci přivedeme k...
vícePodívejte se na recepty uložené uživatelem
Celkem položek: 7- Uvařil jsem
- Budu vařit
- Vše
Studená okurková polévka s bazalkou
Do mixeru dáme oloupané, nakrájené okurky, předem namočené kešu oříšky, oloupaný stroužek česneku, chilli papričku zbavenou semínek, bazalku, citronovou šťávu a mořskou sůl. Přilijeme vodu a...
víceSměs salátů s rajčaty zapečenými se strouhankou
Velká rajčata nakrájíme na silné plátky, nasekáme bazalku, pažitku a petrželovou nať. Polovinu pepře nadrtíme, druhou polovinu umeleme. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje s...
víceKrkonošská libečková česnečka- opiška
Libeček (opich) a mladé kopřivy omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky. Tvrdší chleba rozkrájíme na kostičky, usmažíme je v pánvi na sádle do zlatova, česnek utřeme se solí. V hrnci přivedeme k...
vícePaprikové lodičky
Oloupanou mrkev na jemno nastrouháme, omytý celer pokrájíme na kousky. Sýr promícháme s mrkví, celerem, nasekanými bylinkami a citronovou šťávou, krém podle chuti osolíme, opepříme. Očištěné...
víceLetní polévka
Kyselé mléko rozkvedláme, osolíme a přidáme natvrdo uvařené, nakrájené vejce a jemně nakrájenou šunku. Nakonec do polévky přisypeme jemně nasekanou petrželku.
víceTarator k osvěžení
Oloupeme a na kostičky nakrájíme salátovou okurku. Nasekáme nahrubo ořechy, česnek rozdrtíme, nať kopru nakrájíme. Našleháme jogurt, přidáme česnek, okurku, ořechy, kopr, pepř a sůl. Dáme...
víceRajská omáčka
Čerstvá rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a jemně nasekáme. Bazalku omyjeme a nasekáme. Všechny suroviny smícháme a tenkým praménkem vlijeme olivový olej.
víceOblíbené
10 min Snítku kopru a trochu pažitky opláchneme pod tekoucí vodou, pak ji setřepeme a pokrájíme nadrobno. Omytá rajčata vložíme na 30 minut do horké vody, poté je vyjmeme, ochladíme, oloupeme a... více |
1 35 min Jemně nastrouhanou Nivu vložíme do misky, přilijeme smetanu, máslo a dobře promícháme. Nakonec přimícháme drobně nasekané ořechy, pepř a ještě jednou zamícháme. Na pracovní desku položíme... více |
10 min Podmáslí vyšleháme se sladkým čerstvým mlékem a smetanou. Polévku ochutíme solí. Omyjeme, mladé kopřivy, list pampelišky, petrželovou nať, libeček, pažitku, mateřídoušku, listy šťovíku,... více |
1 40 min Tvaroh dáme do mísy a metličkou ho dobře promícháme. Přidáme vejce, přisypeme mouku, cukr, pomerančovou kůru, a vypracujeme hladké těsto. Z hotového těsta tvarujeme kuličky, které uvaříme v... více |
1 50 min Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Na pánvi rozehřejeme 50 g másla, přidáme krupici, osmažíme, zalijeme vodou, ve které se vařily brambory, a dobře... více |
1 30 min Zálivka - najemno nakrájenou cibuli smícháme se 2 lžícemi olivového oleje a osolíme. Vše mícháme 5 minut metlou v misce nebo v hmoždíři. Cibuli během míchání zjemníme a zbavíme jí palčivé... více |
1 40 min Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Potom je oloupeme a na pomoučeném vále jemně nastrouháme. Přidáme 100 g krupice, 2 lžíce octa, sůl (1/2 lžičky), 2 vejce a podle potřeby hrubou mouku. Vše... více |
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Oblíbené jídelníčky uživatele
Kuchařky
Meníčka
Jídelníčky
Zveřejněné jídelníčky uživatele
Žádné zveřejněné jídelníčky
Kuchařská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
vstoupitKuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android
Aktivita u obsahu uživatele