Celer

Celer je velmi zdravá zelenina, která má údajně stejně jako petržel i afrodiziakální účinky pro muže. U žen je oblíbený při dietách, protože není kalorický, ale dodává tělu mnoho důležitých látek.

Celer má v kuchyni mnoho možnost použití.

Dužina se konzumuje syrová, vařená, pečená i smažená. Syrový celer se přidává do zeleninových salátů nebo různých pomazánek, vařený s další kořenovou zeleninou je součástí polévek, peče a dusí se na něm hovězí nebo jehněčí maso i zvěřina. Celer je možné smažit podobně jako řízky, plátky grilovat i zapékat například se sýrem. Z celeru se připravují i chipsy.

Nať celeru obsahuje více vitamínů i minerálních látek než bulvy, v kuchyni se může použít jako zelenina i koření. Listy se i s řapíkem vaří například v polévkách, před servírováním se ale odstraňují. Sušená nať se přidává do kořenících směsí a marinád, které se používají  při grilování. Je i častou součástí sypkých směsí na polévky a omáčky.

Seřadit
Nalezeno 401 receptů
Zobrazení

Nejdříve si připravíme marinádu: Do misky dáme 1 dl vody, ve které rozpustíme 2 lžíce cukru, přilijeme 0,5 dl octa a přimícháme 3 lžíce oleje. Z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Všechnu zeleninu očistíme.Mrkev oloupeme, rozčtvrtíme, pak podélně rozkrájíme na čtvrtiny. Z celeru budeme potřebovat 3 řapíky, které nakrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Křídla rozdělíme podle jednotlivých částí – každé křídlo na tři části, přičemž koncovou část vyhodíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Kuřecí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 43 min Počet komentářů k receptu1

Zeleninu očistíme a pokrájíme na delší tenké nudličky. Vodu smícháme s octem a solí a uvedeme k varu. Mrkev a celer necháme 5 minut povařit ve...

4.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu2

Celer, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme na menší kousky. Kuřecí prsa pokrájíme na kostičky. Mouku smícháme s vejci v tuhé a hladké těsto, to...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 90 min Počet komentářů k receptu2

Hrách namočíme přes noc. Vodu slijeme a hrách uvaříme společně s celerem až doměkka. Před koncem vaření osolíme a přidáme kmín. Vše rozmixujeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V míse je smícháme s citronovou šťávou. Přidáme na plátky nakrájený řapíkatý celer a...

4.6
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
5 hlasů
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Očištěný celer nakrájíme na hranolky. Osolíme je a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova.

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Větší celer očistíme, omyjeme a ovaříme v osolené vodě. Poloměkký celer necháme vychladnout a potom jej nakrájíme na silnější plátky. Plátky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Zálivka: Smícháme jogurt, citronovou šťávu, ocet, dijonskou hořčici, drcený česnek, podle chuti sůl a pepř. Rozpálíme olej, dáme do něj koriandr a...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Očištěné a na nudličky nakrouhané zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, na plátky nakrájený řapíkatý celer a jarní cibulku vsypeme do mísy a promícháme...

4.7
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
6 hlasů
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu2

Celer očistíme a opláchneme, nakrájíme jej na menší kostičky, zalijeme trochou vody, osolíme a uvaříme téměř doměkka. Z tuku a prosáté mouky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Z vepřové krkovičky odsekáme výčnělky kostí a část obratlů. Maso omyjeme, potřeme mletým zázvorem a po všech stranách opečeme na části horkého tuku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Vepřovou plec opláchneme a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, mléko, vejce, prosátou hladkou mouku a celer, který jsme očistili, omyli a nastrouhali...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Cibulku nakrájíme nadrobno a orestujeme, přidáme nahrubo nastrouhaný celer a krátce podusíme. Přidáme kuřecí maso nakrájené na jemné nudličky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Celer oloupeme, omyjeme a ve vařící osolené vodě jej vaříme téměř doměkka. Potom celer vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na plátky. Pekáč...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Omytý celer okrájíme, rozpůlíme a dám do osolené studené vody s citronovou šťávou. Povaříme 20 minut. Celer vyndáme a necháme vychladnout. Na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a polovinu uvaříme s kapkou citronové šťávy doměkka. Druhou polovinu celeru podusíme na másle, zaprášíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Celer oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a mírně podlitý dusíme pod pokličkou doměkka. Brambory uvaříme na kaši, scedíme je a rozmělníme nebo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyjeme a osušíme kuře. Naporcujeme je a jednotlivé porce potřeme solí a kayenským pepřem. Dáme na plech s vyšším okrajem, poklademe vločkami...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist