Gastroslovník

Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

Husa velká

Husa velká (neboli šedá) je rozšířená v celé Evropě, patří k dobrým letcům. Husy se živí jen rostlinnou potravou. Hnízdí v březnu až dubnu, loví se od poloviny srpna do poloviny ledna, pouze tři dny v týdnu. Husa velká dosahuje délky 75-90cm, hmotnosti 2,5-4kg. Bývá trochu světlejší než ostatní husy. Plovací blány jsou šedozelené, později se zbarvují žlutooranžově.   Maso husy velké Maso je tmavočervené, aromatické a chutné. V naší kuchyni…

Husí sádlo

Získává se škvařením sádla hus a je to tedy také tuk živočišného původu. Používá se při tepelné úpravě některých jídel, svojí typickou lahodnou příchutí například zjemní dušené červené zelí a další jídla. Dobře se roztírá a může se konzumovat přímo například namazané na chleba.

počet položek na stránku

Nejhledanější

Nejsou zde žádné hledané položky.

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist