Kuchařka s jídly z ryb vás určitě zaujme. Rybí maso je velmi zdravé a lehce stravitelné, jíst bychom ho měli poměrně často. Kapr, pstruh nebo losos se připravují nejčastěji, ale chutných ryb a jídel z nich je mnohem víc. Ryby se mohou péct, smažit, grilovat nebo udit, jsou vynikající i do salátů.
-
Jablečný salát s uzeným pstruhem
20 minFilety z uzeného pstruha rozdělíme na malé kousky. Jablka omyjeme, rozpůlíme a nastrouháme na struhadle nahrubo. Petržel omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno. Smícháme ocet, olej, sůl, pepř a nasekané lístky petržele, marinádou přelijeme...
-
Guláš z kapra
40 minKapra nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a opečeme na polovině tuku. Na...
-
Filé pečené s vínem
30 minFilé omyjeme a rozdělíme na porce. Vložíme je do porcelánové mísy, zalijeme směsí...
-
Grilované filety z lososa
25 minOlivový olej smícháme s citronovou šťávou, přidáme hořčici, koření a nasekaný kopr....
-
Candáta vykucháme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme, okmínujeme a dusíme na polovině...
-
Candát s hříbky
35 minOmyté porce candáta osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Maso zprudka opečeme na oleji...
-
Filé grilované v alobalu
17 minČtyři díly alobalu potřeme olejem, do každého vložíme jednu porci filé. Filé osolíme,...
-
-
Český smažený kapr
30 minVajíčko v misce rozšleháme s mlékem a solí. Porce ryby omyjeme, osušíme a postupně...
-
Tradiční kapr načerno
85 minZ kapra vyřízneme páteř, nakrájíme ho na porce a dáme na 3 minuty vařit do osolené vody...
-
Očistíme a omyjeme mladé fazolové lusky a pokrájíme je na menší kousky. Oloupeme a...
-
Pečená treska s hořčicí
50 minOčištěné filety z tresky osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Na pánvi...