Slepice

Slepičí maso není tak oblíbené jako ostatní maso drůbeže, především proto, že vyžaduje delší tepelnou přípravu. Mezi nejznámější způsoby úpravy slepičího masa patří slepičí polévka a slepice na paprice, možností je ale skutečně mnohem víc. Recepty na jídla ze slepičího masa vás určitě mile překvapí a příště si  podle nich maso slepice připravíte určitě i jiným způsobem.  

Seřadit
Nalezeno 94 receptů
Zobrazení

Omyté maso v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl, houby a cibuli a vaříme. Po dosažení varu snížíme teplotu, aby se polévka jen...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min Počet komentářů k receptu1

Plátky z dančí kýty naklepeme. Naložíme do 2dl suchého červeného vína se 2 lžičkami sójové omáčky, rozmačkaným česnekem a olivovým olejem....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Cibuli nakrájíme a spolu s kmínem jí osmahneme na oleji. Maso nakrájíme na kostičky a dusíme do vysmahnutí, zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Pečené maso ze zvěřiny umeleme najemno, zašleháme šťávu ze zvěřiny, víno, tekutý aspik, prolisované brusinky, koření a nakonec šlehačku. Přendáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Zaječí zadek odblaníme, protkneme slaninou a osolíme. Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Dušené nebo vařené maso ze zajíce, bůček, játra a cibuli jemně umeleme. Přidáme vejce, smetanu rozpuštěné máslo, koňak, sůl a dle chuti paštikové...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Omyté maso částečně vykostíme, rozkrájíme a osolíme. Slaninu drobně nakrájíme, v kastrole sklovitě rozškvaříme, přidáme cibuli, máslo a nakrájené...

2
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Kuličky hroznového vína otrháme, omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Smícháme je s rozinkami a armagnacem a necháme cca 10-15min odležet. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Kachnu osolíme zevnitř i zvenčí, opepříme a potřeme máslem. Pečeme v předehřáté troubě 90 minut při 200 stupních. Občas podléváme teplou vodou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Očistíme zaječí hřbet a kýtu, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou cibulí a petrželkou. Pokapeme ze všech stran citrónovou šťávou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Připravíme marinádu. Smícháme ocet, víno, hořčici, olej, sůl, pepř a mleté koření. Srnčí maso nakrájíme na malé kousky, přelijeme marinádou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté maso (nejlépe z kýty) nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zprudka je opečeme v rozehřátém oleji po obou stranách. Opečené plátky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Maso ze zvěřiny zbavíme všeho tuku, šlach, blan a nakrájíme ho na kostky. V tlakovém hrnci rozpálíme tuk, vložíme do něj maso a opékáme ze všech...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Z očištěné a omyté daňčí kýty nakrájíme přes vlákno řízky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso obalíme po jedné straně v hladké mouce a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Z očištěné daňčí kýty nakrájíme přes vlákno filátka, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na pánvi na rozpáleném oleji po obou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěné, vykuchané a omyté kvíčaly osolíme a do každé vložíme kuličku jalovce a kousek másla. Kvíčaly obalíme plátky slaniny a přavážeme nití. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Očištěná a omytá holoubata rozpůlíme a rozevřeme rukama tak, abychom rozlomili kostru. Rozmícháme tekuté máslo se solí a pepřem, přidáme nasekaný...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Do hrnce vložíme 2 koroptve nebo 1 bažantí slepici. Vložíme hovězí maso s kostí a zaječí maso. Přidáme posekaný kerblík, celer, mrkev a pórek....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 135 min

Křepelky omyjeme a osušíme. Bagetu rozkrájíme na šest plátků silných asi 2 cm. Ze slaniny odkrojíme kůži a chrupavky a nakrájíme ji napříč na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Umleté maso ze zvěřiny, vejce, bylinky, sůl a pepř prohněteme a vytvarujeme 4 hamburgery. Grilovací rošt potřeme trochou oleje a hamburgery...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist