Dušení

Dušení je poměrně častá tepelná úprava, která se používá především při přípravě masa, ryb, některých druhů zeleniny nebo třeba i rýže. Při dušení potravin, které probíhá v malém množství tuku, vody, vývaru nebo vlastní šťávě dochází jen k minimální ztrátě vitamínů, minerálních a dalších důležitých látek.

Dušení na rozdíl od vaření probíhá v uzavřeném hrnci, pekáči nebo i v hluboké pánvi - nejlépe pánvi WOK. Potraviny můžeme dusit přímo na sporáku, ale také v troubě. Na sporáku nejčastěji dusíme maso, ryby a zeleninu, v troubě masové závitky, hovězí pečeni, rýži nebo třeba i kroupy.

Seřadit
Nalezeno 5032 receptů
Zobrazení
Recept obsahuje video

Grapefruity a pomeranče oloupeme, zbavíme i vnitřní bílé slupky a dílky vyloupeme. Ovoce rozdělíme do zapékacích misek. V misce ušleháme vejce a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu2

Kýtu nakrájíme na silné proužky, cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí. Vše smícháme v míse, přidáme kečup, hořčici, olej, pepř, dobře...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky, omytou cuketu a patizon zbavený semínek nakrájíme na tenká kolečka, očištěnou papriku nakrájíme na...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Gril rozehřejeme na vysokou teplotu a krajíčky chleba na něm opékáme asi 2 minuty z každé strany. Na opečené tousty dáme plátek sýra a znovu...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřovou krkovičku omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky, které lehce naklepeme, potřeme olejem,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Krůtí maso očistíme a zbavíme případného tuku, nakrájíme na plátky stejné velikosti. V misce smícháme olivový olej, hořčici a ostatní suroviny. ...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 18 min Počet komentářů k receptu1

Kuřecí maso umeleme a smícháme se strouhankou a kari pastou. Z masové směsi vytvoříme koule,které napichujeme střídavě s kousky slaniny, žampiony...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu2

Vepřová žebírka omyjeme a osušíme. V misce si připravíme marinádu. Do misky nalijeme kečup, ocet, přidáme tekutý med a dobře promícháme. Zakapeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Kuřecí prsa osolíme, rajčata nakrájíme na plátky, česnek utřeme, sýr nastrouháme. Maso orestujeme nebo ugrilujeme. V rendlíku na oleji smažíme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

V míse smícháme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, pepř, sůl, papriku, citrónovou šťávu, vejce, mléko a strouhanku. Ze vzniklé...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 23 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

V míse smícháme oloupané, na kostičky nakrájené limetky, prolisovaný česnek, chilli koření, mletou papriku a cukr. Omytá kuřecí křídla v...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Mladé tenké cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Uzený prorostlý bůček nakrájíme na proužky. Cherry rajčata a papriky omyjeme a osušíme....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 37 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Oloupané, na kostičky nakrájené jablko smícháme v misce s rozdrobeným sýrem, nasekanými ořechy a nasekanou jarní cibulkou. Očištěné a omyté...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 31 min Počet komentářů k receptu2

Vepřová žebírka opláchneme, případně rozporcujeme na menší kousky. Připravíme marinádu. Smícháme pivo, sójovou omáčku a med, přidáme nasekanou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Namočíme špejle na hodinu do vody. Nakrájíme filety z lososa na proužky a točivě je napícháme na špejle. Dáme vařit rýži. Lososa vložíme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Silnější, libové kotlety vykostíme a nožem v nich uděláme podélnou kapsu. Naklepeme, otvor potřeme hořčicí, poprášíme pepřem, naplníme plátkem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 28 min

Očištěná a osolená holoubata nejdříve grilujeme nasucho asi 5 minut. Všechny ostatní přísady (hořčici, chilli, kmín, worcester, zázvor, česnek)...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Všechny přísady mimo ryb zamícháme a necháme 1 hodinu stát. Očištěné pstruhy nakrájíme na kousky, každý obalíme připravenou směsí a na roštu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Krajíčky toastového chleba namažeme máslem utřeným s česnekem, mírně opepříme a pokryjeme plátky uzených makrel. Navrch položíme vždy plátek...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Porce filé omyjeme, potřeme olejem a grilujeme v rozehřátém grilu po obou stranách. Nastrouhaný křen smícháme s ušlehanou smetanou. Grilované...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist