Pára

Vaření v páře je jedna z velmi šetrných možností tepelné úpravy potravin. Nejčastěji se používá u zeleniny, ale v páře je možné vařit třeba i rýži nebo luštěniny, případně ohřívat některá jídla. K dispozici jsou speciální hrnce na vaření v páře, ale také samostatné napařovací vložky, které se dají do hrnce s vhodným průměrem. Recepty v této části pro vás zcela jistě budou zajímavou inspirací a zdravé vaření v páře budete využívat častěji.

Seřadit
Nalezeno 242 receptů
Zobrazení

Kořenovou zeleninu: mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Snítku libečku také omyjeme a nadrobno rozkrájíme. Slaninu...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 90 min Počet komentářů k receptu1

Očištěnou kapustu povaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Umeleme ji spolu s oloupanou cibulí a česnekem. Přidáme mleté drůbeží...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Kapra vykostíme, omyjeme, osušíme a z filetů nakrájíme kousky o velikosti větších hranolků. Česnek oloupeme a prolisujeme a v míse smícháme s...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu3

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Maso protkneme proužky slaniny, obalíme v hladké mouce a v bramborákovém...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Omyté maso nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji na pánvi. Přidáme nasekaný česnek, na dílky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené papriky,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Cibuli pokrájenou na kolečka zpěníme na másle, zaprášíme moukou a necháme zrůžovět. Poté zalijeme hovězím vývarem, dobře promícháme a vaříme ještě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Česnek utřeme se solí, balkánský sýr nadrobíme najemno. Opláchnuté menší cukety nakrájíme na kolečka silná cca 1 cm a osmažíme z obou stran na...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 18 min Počet komentářů k receptu1

Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastruháme na středně hruhém struhadle. Scedíme z nich vodu, přidáme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Nejprve si připravíme těstíčko z nastrouhaného parmazánu a rozšlehaných vajec. Plátky z krůtích prsou naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, v...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 38 min Počet komentářů k receptu1

Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova. Vsypeme na kolečka nakrájené párky a osmahneme. Přidáme protlak, koření a na jemno nastrouhaný...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opeříme a pokapeme rozpuštěným máslem. Do misky nasypeme mouku, mletou papriku, přidáme vejce, prolisovaný česnek a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu2

Droždí rozmícháme v 0,5 dl teplé vody. Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj vlijeme vodu s droždím, přidáme sůl, moučkový cukr a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min Počet komentářů k receptu2

Vepřové plíce, jazyk, srdce a játra dobře očistíme a omyjeme. Maso dáme do hrnce asi se 2 l vody, s 1 lžíci soli a přivedeme k varu. Maso pomalu...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 115 min Počet komentářů k receptu2

Libové maso umeleme spolu s rajčaty, které jsme sloupli a zbavili semínek. Mletou směs zahustíme hladkou moukou a strouhankou, přidáme nadrobno...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 27 min Počet komentářů k receptu1

Lilky napříč rozkrojíme a každou polovinu rozřízneme na 3 rovnoběžné pláty, které nedokrojíme, takže zůstanou zespodu spojeny. Tyto tři díly ještě...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme, vychladlé oloupeme a najemno je nastouháme. V míse z nastrouhaných brambor, mouky, vajec a soli vypracujeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, cibuli pokrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. V mléce rozšleháme vejce, přimícháme mouku, sýr,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Očištěné hlavičky žampionů nakrájíme na čtvrtky a střídavě se sýrem nakrájeným na kostky a klobásou nakrájenou na kolečka napichujeme na špejle...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Oloupanou mrkev nakrájíme na malé kousky a v troše vody uvaříme doměkka. Měkkou mrkev osmahneme na másle a přidáme nasekanou petrželku. Směs...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist