Gastroslovník

Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

Salame Brianza PDO – sušený

Salame Brianza je tvrdý červený salám vyrobený z vepřového masa. Ochucený je vínem, cukrem, celým pepřem a česnekem. Salám se vyrábí v jemnozrnné i hrubozrnné variantě, na řezu jsou vždy viditelné kostičky tuku. Salame Brianza měří 30cm a široký je 7,5cm. Podává se nakrájený na plátky.

Salame cacciatore PDO – sušený

Jedná se o lovecký salám vyrobený z vepřového masa, který se vyznačuje jemnou chutí a nízkým obsahem soli.  Jediné použité koření při výrobě tohoto salámu je pepř a česnek. Salame cacciatore měří 15cm a široký je 4cm. Podává se nakrájený na plátky.

Salame ciauscolo PGI – fermentovaný

Jedná se o měkký, světlý salám vyrobený z libového vepřového masa a vepřového bůčku. Ochucený je černým pepřem, česnekem a vínem. Salám se nejdříve fermentuje, potom lehce udí a nakonec se nechá vyzrát. Salame ciauscolo měří 30cm a široký je 8cm. Nejčastěji se podává jako pomazánka na čerstvém chlebu.

Salame Cremona PGI – sušený

Salame Cremona je trvanlivý salám, který obsahuje stejný podíl tuku jako libového masa. Zraje pomalu ve vlhkém podnebí Pádské nížiny, získává tak příjemné aroma. Salám je převázaný tenkým provázkem do mřížky, měří 20cm a široký je 7,5cm. Podává se nakrájený na plátky.

Salame di cinghiale – sušený

Salám vyrobený z masa divokých prasat. Maso je libovější a tmavší než vepřové, salám získává výraznější chuť. Salame di cinghiale měří 20cm a široký je 4cm. Podává se nakrájený na plátky.

Salame di Felino PGI

Tento hrubozrnný salám se vyrábí z vepřového masa. Obsahuje méně tuku a více libového masa než jiné druhy salámů. Salame di Felino je ochucený česnekem a bílým vínem. Měří 40cm a široký je 4cm. Podává se nakrájený na šikmé plátky.

Salame di Varzi PDO – sušený

Salám vyrobený z nejkvalitnějšího vepřového masa, ochucený česnekem a červeným vínem. Salame di Varzi se zavazuje provázkem a suší až 6 měsíců. Typická délka salámu je 25cm a šířka 8cm, k dostání je v různých velikostech. Podává se nakrájený na plátky.

Salame d´oca – vařený

Salám je vyrobený z husího sádla a jater smíchanými s tučným vepřovým masem. Směs se plní do kůže z husího krku, salám se suší a vaří. Salame d´oca je měkký, kropenatě růžový. Měří 15cm a široký je 6cm. Tradičně se podává s ovocem naloženým v hořčičných semínkách.

Salame Milano – sušený

Salám vyrobený z jemně mletého vepřového a hovězího masa. Salame Milano má měkkou konzistenci, je mírně ochucený mořskou solí a červeným vínem. Suší se po dobu 3-6 měsíců, měří 20cm a široký je 5cm. Podává se na chlebu nakrájený na tenké plátky.

Salame Piacentino PDO – sušený

Jedná se o hrubozrnný, sytě červený salám vyrobený z vepřového masa. Salame Piacentino zraje nejméně 45 dní, má nasládlou, lehce pikantní chuť. Měří 18cm a široký je 6cm. Salám je převázaný provázkovou síťkou. Podává se nakrájený na plátky.

počet položek na stránku

Nejhledanější

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist