Základem čirých polévek je silný vývar z kvalitního hovězího nebo drůbežího masa, do kterého se pak přidávají další ingredience. Kuchařka na čiré polévky obsahuje skutečně ty nejlepší a je zde samozřejmě polévka s játrovými knedlíčky, polévky s těstovinami, vynikající cibulačka a další...
-
Jehněčí vývar s Armaňakem
170 min200 g jehněčí krkovičky pokrájíme na nudličky a prudce je dozlatova orestujeme v pánvi...
-
Brokolici omyjeme a rozdělíme na malé růžičky. Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme ...
-
Marinovaný kančí bůček připravíme den dopředu. Omytý a osušený bůček nakrájíme na...
-
Jehněčí panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V pánvi si rozpálíme olej a...
-
Kachní krémová křenová polévka
150 minKřen očistíme, omyjeme, jemně nastrouháme. V hrnci přivedeme k varu kachní bujon....
-
Kachní bujon s artyčoky
145 minNakládaná srdíčka artyčoků scedíme a nakrájíme na kousky. Kachní prsa omyjeme a...
-
Sušené švestky (bez pecek) omyjeme a pokrájíme na kousky. Omytá kachní prsa pokrájíme...
-
Kachní citronová polévka
150 minChemicky neošetřené citrony omyjeme, osušíme a nastrouháme 1 lžíci kůry. Pak vymačkáme...
-
Pikantní kachní bujon a ananasem
155 minOmytá kachní prsa nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, promícháme s rýžovým vínem, 2...
-
Kachní polévka po italsku
155 minTortellini se šunkou předvaříme v menší nádobě ve slané vodě (podle návodu). Pak je...
-
Husí bujon se zapečeným sýrem
145 minŠalotky oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. V hrnci na husím sádle cibuli zpěníme...
-
Husí polévka zeleninová s masem
150 minOčištěnou, omytou mrkev, petržel, celer pokrájíme na nudličky. Zelenou cibuli omyjeme,...
-
Cibulové gratinée
90 minCibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Ta dáme restovat dozlatova na rozpálenou pánev,...
-
Řeřichová polévka s mrkví
65 minMrkev a omytý pórek nakrájíme na jemné nudličky, celer na tenké plátky. Salát propereme...
-
Máslo rozehřejeme ve velkém hrnci. Vložíme najemno nasekaný pórek a zvolna cca 5 min...
-
Cibuli oloupeme a pokrájíme, poté necháme osmahnout na rozpáleném másle. Restujeme do...
-
Rybí vývar s fenyklem
60 minKořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na...
-
Krémová pstruhová polévka
90 minOmyté a osušené filety ze pstruhů pokapeme z každé strany Hořcovou pálenkou, potom je...
-
Bujon z mušlí a ryb
55 minOmyjeme 0.5 kg rybích odřezků - např. hlavy, hřbetní kosti ap. a odložíme do mísy. ...
-
V 1 litru bujonu z mušlí při mírné teplotě povaříme přibližně 1 hodinu malý kousek...
-
V 1 litru bujonu z mušlí při mírné teplotě povaříme přibližně asi 1 hodinu malý...
-
Humrový bujon s koprem
65 minOmyjeme svazek kopru (2 lžíce). Polovinu svazku svážeme nití a z poloviny kopru otrháme...
-
Limetku omyjeme a nastrouháme, pak vymačkáme šťávu. Zázvor oloupeme, omyjeme a...
-
Polévka s kukuřicí a okrou
140 minMladou okru (do 4 cm dlouhou) omyjeme a odřežeme stopky. Zapékací misku vymažeme (nebo...
-
Holubí bujon s rozmarýnem
95 minRozmarýn omyjeme, osušíme a prsty rozdělíme na menší kousky. V hrnci si rozehřejeme...