Alergie na vejce - především vaječný bílek – znamená určitá omezení, ale i tak může strava být pestrá a chutná. V případě alergie na vaječný žloutek stačí jen jeho tepelná úprava. Naše kuchařka na jídla bez vajec vás o tom zcela jistě přesvědčí. Vyzkoušejte ověřená jídla – různé polévky, rizoto, maso ale třeba i moučníky!
-
Polévka rybí
30 minZeleninu očistíme a nastrouháme, dusíme na trošce másla v hrnci. Ze zbylého másla...
-
Uzená polévka s kroupami
35 min -
Čočková polévka se zelím
80 minPřebereme a na několik hodin namočíme do studené vody čočku. Vodu potom slijeme,...
-
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a dobře povaříme...
-
Podhimálájská polévka
85 minVypeckované meruňky (nebo švestky) namočíme na 2 hodiny do vlažné vody. Čočku přes noc...
-
Istrijská minestra
135 minDo vody dáme vařit uzené maso spolu se zelenými fazolovými lusky. Vaříme asi 10 minut...
-
Cizrnová polévka
70 min -
Řeřichová polévka s mrkví
65 minMrkev a omytý pórek nakrájíme na jemné nudličky, celer na tenké plátky. Salát propereme...
-
Polévka ze šalotky
80 minŠalotku oloupeme společně s česnekem. Tři stroužky a všechnu šalotku pokrájíme na...
-
Čočku, přes noc namočenou v dostatečném množství studené vody, slijeme přes síto a...
-
Rajčata, papriky bez jádřinců a šalotky nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej...