Gastroslovník

Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

Kanic ocasoskvrnný

Kanic ocasoskvrnný, angl. coney, se vyskytuje v oblasti korálových útesů okolo Karibských ostrovů a u pobřeží jižní Floridy. Ryby jsou oranžově hnědé a po celém těle mají modré tečky. Maso je pevné, bílé, vhodné ke smažení, grilování a dušení v troubě.

Kanic písmenkový

Vyskytuje se ve východním Atlantiku, ve Středozemním moři a v Černém moři. Ve Středomoří se prodává častěji než kanic kabrila. Ryby dosahují délky 35cm, vzhledem jsou podobné kanicovi kabrila. Kanic písmenkový se nejčastěji připravuje smažený.

Kanic plástvový

Je rozšířený v Indopacifiku od východní Afriky až po Polynésii. Dorůstá do délky asi 30cm. Kresba na povrchu těla připomíná včelí plástev. Maso kanice plástvového je velmi kvalitní, vhodné na všechny způsoby úpravy.

Kanic psí

Příbuzný druh kanice hnědého, do prodeje dostává méně často. Vyskytuje se podél pobřeží jižní Floridy a v tropickém pásmu Atlantiku. V prodeji jsou ryby o hmotnosti asi 10kg. Maso je pevné, bílé, vysoce ceněné. Chuťově se vyrovná masu kanice hnědého.

Kanic půlměsíční

Je rozšířený od Rudého moře až po jižní Tichomoří. Dováží se i do Evropy, objevuje se zde zpravidla pod francouzským názvem croissant. Patří k dobrým konzumním rybám. Maso kanice půlměsíčního je vhodné na všechny způsoby úpravy.

Kanic Sonneratův

Tento druh je rozšířený v Indopacifiku od východní Afriky až po Samou. Na trhu se ryby objevují také pod názvem vielle ananas. Kanic Sonneratův patří k dobrým konzumním rybám, maso je vhodné na všechny způsoby úpravy.

Kanic tečkovaný

Ryby tohoto druhu dorůstají do délky 60cm. Zbarvení je světle až fialově hnědé, tělo je pokryto malými, výraznými černými tečkami. Maso kanice tečkovaného je bílé, křehké, vhodné na všechny způsoby úpravy.

Kanic tichomořský

Vyskytuje se u západního pobřeží Ameriky, je zde největším a nejdůležitějším kanicem. Dosahuje délky 1m a hmotnosti 20kg. Kanic tichomořský má maso vynikající kvality, vhodné na všechny způsoby úpravy.

Kanic žlutolemý

Je rozšířený v Atlantském oceánu. Ryby dosahují délky až 1,15m a hmotnosti 20kg. Většinou ale bývají podstatně menší. Kanic žlutolemý se považuje za vynikající konzumní rybu, maso je vhodné na všechny způsoby úpravy.

Kantwurst – fermentovaný, sušený

Jedná se o Rohwurst vyrobený z vepřového a hovězího masa. Kantwurst se tvaruje ve formách do hranatého průřezu. Masová směs je ochucená zázvorem, koriandrem, kmínem a česnekem. Tento masný výrobek se suší až 6 týdnů, měří 40cm a široký je 6cm.

počet položek na stránku

Nejhledanější

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist