Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.
- Vybrat kategorii
Rýže - nákup a správný výběr
Nákup rýže Nákup rýže je zdánlivě jednoduchý, ale pokud chceme koupit skutečně kvalitní rýži, je potřeba se zaměřit především na typ rýže - pro některá jídla – například rizoto - je potřeba mít určitý typ rýže označení země původu - rýže se nejvíce pěstuje v zemích jihovýchodní Asie a z těchto oblastí je tedy nejkvalitnější. Divoká rýže roste pouze v Severní Americe. obal - obal nesmí být nijak poškozený a roztržený, protože rýže by mohla být…
Rýžové těstoviny
Těstoviny z rýže se vyrábí z rýžové mouky a vody. Některé druhy obsahují další přísady – například tapioku nebo kukuřičný škrob, které vylepšují jejich průhlednost a strukturu. Mimo klasických těstovin z bílé rýžové mouky se vyrábí i těstoviny z hnědé rýže, které se prodávají v obchodech se zdravou výživou jako alternativa k těstovinám z pšeničné mouky pro osoby s alergiemi na pšenici nebo lepek. Vzhled a použití Rýžové těstoviny mají…
Rýžový ocet
RÝŽOVÝ OCET – pochází z Asie a je skvělý pro přípravu rýžových pokrmů. Používá se i k přípravě sushi. Pro asijskou kuchyni je nepostradatelný. Původ a historie Rýžový ocet se vyrábí ve všech asijských zemích. Vyrábí se z fermentované rýže nebo rýžového vína, a to zejména v Japonsku, Číně, Vietnamu a Koreji. Je třeba ho ještě dochutit cukrem a solí, případně je možné ho smísit se saké. Současnost Rýžový ocet se vyrábí z fermentované rýže nebo…