Dresinky
Dresink se servíruje k pečenému nebo grilovanému masu, velmi oblíbená je i zálivka na zeleninový salát. Mezi nejvíce používané ingredience na přípravu dresinků patří ochucený ocet nebo olej, smetana, jogurt, česnek, kopr a velmi často i různé bylinky. Recepty na mnoho druhů dresinků k nejrůznějším příležitostem najdete v této části a jejich přípravu určitě snadno zvládnete.
Menší cibuli a 3 menší sterilizované okurky nakrájíme na drobné kostičky. Dáme do misky společně s majonézou, kelímkem zakysané smetany,...
Celá vejce, olej, vývar (nebo vodu) a ocet šleháme nad párou do zhoustnutí. Odstavíme a šleháme dále do vychladnutí. Majonézu podle chuti osolíme...
Med utřeme s citronovou šťávou, balzamikovým octem, oběma druhy oleje, se solí a s větším množstvím pepře do hladkého krému. Cibulky očistíme a...
Bílé fazole namočíme přes noc do dostatečného množství vlažné vody. Druhý den je necháme okapat na sítu a pak je krátce opečeme na 1 lžíci oleje....
Maso osmažíme na másle, potom osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky. Hrušku omyjeme, vykrojíme jaderník...
Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinegretta": do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný...
V míse smícháme majonézu, jemně nastrouhaný křen, ochutíme solí, citronovou šťávou a přimícháme na plátky nakrájený banán a jablko, které jsme...
Houby nakrájíme, udusíme a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, kapary scedíme. V míse smícháme majonézu s cibulí, houbami, kapary,...
Bylinky nahrubo nasekáme a v míse smícháme s majonézou. Pod fólií necháme vychladit.
Řepu omyjeme a uvaříme doměkka. Poté necháme vychladnout, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí, okurku...
Bylinky omyjeme a nasekáme na jemné kousky. Jogurt, zakysanou smetanu a smetanu smícháme dohromady. Přimícháme sůl, pepř a bylinky. Dresink...
Med, ocet, sůl a pepř smícháme v misce dohladka. Poté postupně vmícháme olej.
Med rozšleháme s octem, solí a pepřem. Postupně vmícháme olej a dresink vymícháme dohladka.
Kopr omyjeme a nasekáme na drobné kousky. Všechny suroviny smícháme v misce a necháme před servírováním vychladit.
V míse smícháme žloutek s octem, hořčicí, pepřem, solí a cukrem, za stálého míchání do směsi přiléváme olej. Mícháme, dokud nám nevznikne hladká...
V míse smícháme majonézu a smetanu na tuhý krém, ořechy oloupeme, nasekáme a vmícháme do připravené pěny, poté přimícháme rozmarýn, pomerančovou...
Vejce uvaříme natvrdo, poté oloupeme a rozmixujeme, promícháme s cukrem, pepřem, hořčicí, octem, olejem a jogurtem. Směs důkladně rozmícháme a...
Maso vložíme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyndáme, necháme vychladit a v té samé vodě uvaříme nudle, které scedíme a...
Nejdříve prolisujeme česnek, který společně s ostatními surovinami vložíme do mixéru a důkladně promixujeme. Hotový dresink necháme vychladit a...
V míse smícháme jogurt, kvas, najemno nakrájený česnek a cibuli, pepř, sůl a nasekanou petrželku, bazalku, pažitku s koprem. Dresink důkladně...
Nejdříve nakrájíme najemno kopr, petržel, kerblík, pažitku, česnek a cibuli. V míse za pomocí vidličky promícháme kefír se šťávou z citrónu a...
Nejdříve najemno nakrájíme petržel, poté v misce za pomocí vidličky promícháme smetanu, podmáslí, citrónovou šťávu, tabasco, sůl, pepř a přidáme...
Najemno nasekáme kopr, řeřichu, petržel a pažitku. Šlehačem rozmícháme olej, do oleje přidáme sůl, pepř, ocet, nakrájené suroviny a jen lehce...
Nejdříve najemno nakrájíme cibuli, poté v míse za pomocí vidličky rozmícháme podmáslí, pepř, sůl, citrónovou šťávu, sladidlo, připravenou cibuli a...
Do malého hrnce nasypeme cukr a zalijeme octem, chvilku povaříme a odstavíme. V míse smícháme najemno nakrájenou cibuli, najemno nakrájenou chilli...
V míse smícháme hořčici s horkou vodou, za stálého šlehání přidáváme olej. Nakonec vmícháme citrónovou šťávu, sůl a pepř. Dresink přendáme do...
Připravíme mixér do kterého nalámeme chléb, natrháme petržel a kopr, přidáme ocet, olej, hořčice, šťávu z citrónu, med, sůl a pepř. Vše důkladně...
Rozmačkané brambory, prolisovaný česnek, ocet, jogurt, hořčici, olej a sůl důkladně vyšleháme. Když máme směs vyšlehanou, nakonec do ní zlehka...
Nejdříve smícháme hořčici, olej, ocet, sůl, cukr a pepř. Směs prošleháme, přidáme sýr a poté znovu prošleháme. V jiné míse vyšleháme smetanu,...
V misce smícháme Cremefine s citrónovou a pomerančovou šťávou. Do směsi přimícháme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Nakonec dochutíme nastrouhaným...
Nejdříve očistíme jablka a cibuli, jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na větší kousky. V hrnci vaříme zhruba 15 minut...
Veškeré suroviny důkladně promícháme, vzniklí dresink vložíme do chladničky, kde jej necháme vychladnout, poté ihned servírujeme.
Připravíme mixér, do kterého nalámeme sýr, přidáme jogurt, sůl, pepř a citrónovou šťávu, celou směs důkladně promixujeme. Hotový dresink necháme...
Nejdříve vložíme papriku do trouby a pečeme dokud slupka nepraskne a nezčerná. Papriku oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme, okurku a šalotku také...
Do mixéru nalijeme plnotučnou hořčici, přidáme kousek cibule, kousek kyselé okurky, feferonky, pepř, cukr, máslo, kečup a důkladně rozmixujeme. ...
Česnek prolisujeme, pažitku posekáme nadrobno, přimícháme do bílého jogurtu, přidáme hořčici, zakápneme citronovou šťávou, přisypeme cukr a sůl....
V míse za pomocí vidličky smícháme cukr, citrónovou šťávu, ocet a trochu vody. Mícháme, dokud se cukr důkladně nerozpustí. Nakonec dle přání...
Cibuli nakrájíme na velmi jemno, pažitku nasekáme nadrobno. V míse promícháme smetanu s pažitkou, citronovou šťávou, hořčicí, Vegetou a cibulí. ...
Cibuli nakrájíme na velmi jemno, kerblík nasekáme nahrubo. V míse promícháme smetanu s kerblíkem, citronovou šťávou, solí a cibulí. Tato omáčka...
V míse promícháme drobně posekané kapary se smetanu, hořčicí, octem a solí. Tato omáčka se nejlépe hodí k salátu z okurek a k salátům s brambory.
Do mísy rozdrobíme sýr, rozetřeme vidličkou, po částech zašleháme smetanu, přidáme citronovou šťávu a pepř. Tato omáčka se hodí ke všem zeleným...
Smetanu našleháme, vmícháme hořčici, osolíme, opepříme a po malých částech vmícháme citronovou šťávu. Tato omáčka se hodí k zeleným salátů i k...
Křen nastrouháme na jemno, smetanu ušleháme. Do smetany vmícháme křen s cukrem, solí, pepřem a po kapkách přidáváme citronovou šťávou. Tato omáčka...
Křen nastrouháme na jemno, smetanu ušleháme s cukrem, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a postrouháme. Do šlehačky vmícháme křen, jablko, po...
Křen jemně nastrouháme, pažitku a petrželovou nať nadrobno posekáme. V míse našleháme tvaroh se smetanou do hustého krému, poté vmícháme křen, sůl...
Smetanu, hořčici a majonézu našleháme do hladkého krému. Přimícháme sůl a cukr. Tato zálivka se hodí k salátu z okurek a hlávkového salátu.
V hrnci s 2,5 dl studené vody dobře rozmícháme sušené mléko, pak přidáme 2,5 dl vroucí vody a opět důkladně promícháme. Hrnec dáme na mírný oheň a...
V misce se zaobleným dnem zahřejeme ve vodní lázni med. Po odstavení za stálého šlehání přidáme práškovou anglickou hořčici, sójovou omáčku, sherry...
V misce rozšleháme olivový olej s bílým vinným octem, přidáme hořčici a zamícháme. Z nakládaných kaparů v octě vymačkáme přebytečnou tekutinu a...
Červené polosladké víno svaříme na sirupovitou konzistenci a stěrkou setřeme do misky se zaobleným dnem. Do sirupu pak všleháme sherry ocet,...