Vnitřnosti vepřové - ostatní

Vepřové vnitřnosti - především játra a ledvinky - jsou velmi oblíbené. Vepřová játra se připravují hlavně jako minutka smažené, vynikající je ale i játrová omáčka a játra na cibulce. na cibulce se také připravují ledvinky. Recepty na všechna tato, ale i další jídla, najdete v této části a určitě příjemně vás u mnohé z nich překvapí jednoduchostí a konečnou chutí.

 

Seřadit
Nalezeno 35 receptů
Zobrazení

Z vepřových plic vyřízneme jícny a vnitřní trubice. Plíce a rozříznuté srdce máčíme ve studené vodě asi půl hodiny. Potom je důkladně vypereme ve...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 115 min Počet komentářů k receptu1

Očištěné vepřové srdce omyjeme a nakrájíme na plátky. Do mísy dáme trochu vývaru, kari koření, pepř, sůl, promícháme a vložíme plátky srdce....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme jej na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku. Do základu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Vepřové jazyky očistíme, opláchneme, vložíme do vody, osolíme, přidáme nové koření, pepř a rozkrájenou cibuli a uvedeme do varu. Pod poklicí zvolna...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Vepřové sleziny očistíme a omyjeme. Nakrájíme je na plátky, vložíme do vařící vody, krátce povaříme a dobře propláchneme. Na polovině tuku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Vepřové mozky vložíme do teplé vody, odblaníme je, zbavíme žilek, opláchneme a necháme odkapat. Potom mozky rozsekáme nožem. Cibuli oloupeme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Vepřové jazyky vypereme, vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka. Potom je vychladíme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme podélně na plátky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Vepřovou krev rozšleháme a procedíme. Přidáme žemli namočenou v mléce, sůl, pepř, mleté nové koření, drcenou majoránku, rozetřený česnek a jemně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Oloupeme cibuli, nakrájíme a osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme nakrájené maso, očištěnou, spařenou a nakrájenou ledvinku, pokrájená játra a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Žaludky rozkrojíme, odstraníme tuk, dobře vypereme a krátce povaříme ve slané vodě. Slijeme a dle potřeby ještě dočistíme. Vložíme do osolené vody,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očistíme hlavu a kořínek, vložíme do osolené vroucí vody, přidáme celou cibuli (oloupanou), nové koření a peř celý. Uvaříme doměkka. Vyjmeme z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 190 min

Plátky játrového sýru obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem, solí a olejem a ve strouhance. Sýr smažíme v horkém oleji po obou stranách. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěný mozeček blanšírujeme v malém množství vody. Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, chilli papričky a všechno koření. Přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Do mletého masa vmícháme jemně nakrájené chilli papričky, utřený česnek a všechno koření. Přidáme uvařený, jemně nasekaný mozeček a vše osolíme. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Oloupané kedlubny vyhloubíme a v menším množství vařící osolené vody je dusíme téměř doměkka. Omytý mozeček zalijeme vařící osolenou vodou, po...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Vepřový mozeček odblaníme, omyjeme a krátce povaříme. Okapaný mozeček rozetřeme s hořčicí, osolíme, opepříme a postupně zředíme olejem. Nakonec...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Odblaněný a omytý mozeček podusíme na cibulce s máslem, kořením a solí. Po částečném vychladnutí přidáme krupici, vejce a vše dobře promícháme. Z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Vepřové srdce očistíme a omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vložíme do hrnce s horkou vodou. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Den před vařením této chutné teriny si namočíme telecí brzlík do studené vody. Vepřový bůček omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme bílým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 165 min

Srdce omyjeme pod tekoucí vodou, rozkrojíme napůl, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme 40 minut. Vařené srdce nakrájíme na menší nudličky. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist