Sladkovodní ryby - ostatní

Sladkovodní ryby žijí – jak je už z názvu zřejmé – v tzv. sladkých vodách – v potocích, řekách, jezerech, rybnících… Některé druhy žijí divoce, jiné se chovají v chovných rybnících. Mezi nejvíce známé patří zcela jistě kapr, pstruh, okoun, štika, lín, tolstolobik, úhoř, sumec, candát nebo cejn. Ryby jsou velmi zdravé a sladkovodní navíc proti některým druhům mořských ryb i cenově dostupné.

Sladkovodní ryby se připravují všemi známými způsoby - mohou se vařit i dusit, péct i smažit a také grilovat. V této části najdete mnoho receptů, v kterých jsou právě sladkovodní ryby jednou z ingrediencí a zcela jistě si z nich vyberete.

Seřadit
Nalezeno 83 receptů
Zobrazení

Porci kapra osolíme a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Skoro měkkou ji zalijeme vejci rozšlehanými se solí, mlékem a nakrájenou šunkou....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Smícháme strouhanku, olej, prolisovaný česnek a pečeme na plechu s pečícím papírem 10 minut. Dvě lžíce oleje, dva stroužky prolisovaného česneku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Spaříme a oloupeme rajčata, nakrájíme je na kousky. Česnek a cibuli nakrájíme a osmahneme, přidáme rajčata a 10 minut povaříme omáčku. Přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Vykuchané a šupin zbavené candáty omyjeme, osušíme a po stranách uděláme příčné zářezy. Ze všech stran osolíme a necháme chvíli odležet. Mouku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Cibuli a zeleninu nakrájíme na kolečka, vložíme do osolené a okyselené vody, přidáme rybu a uvaříme doměkka. Majonézu zředíme mlékem, přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do kastrolu vlijeme ocet, vložíme koření a zeleninu nakrájenou na kolečka, přilijeme zhruba 0,5 l vody a povaříme 15 minut. Kapra naporcujeme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Ryby zbavíme šupin, ploutví, vykucháme, omyjeme a osolíme. Připravíme marinádu z citronové šťávy smíchané s pepřem, nasekanou petrželkou a koprem....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Omytou rybu potřeme vně i zevnitř solí, pepřem a citronovou šťávou. Obalíme v mouce a zvolna pečeme na másle. Upečenou rybu vyjmeme a necháme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté líny na hřbetě nařízneme a do otvorů vložíme plátky jablka. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Čtyři pláty alobalu potřeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, tymián a očištěné líny. Vše zalijeme vroucí osolenou vodou a zvolna...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, prolisovaný česnek a jemně nakrájenou celerovou nať. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté ryby osolíme, obalíme v mouce a rychle opečeme po jedné straně. Obrátíme je, pokmínujeme a opečeme po druhé straně. Opečené rybky zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěné a vykuchané rybky osolíme a opepříme. Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rybky a okmínujeme je. Dusíme pod pokličkou ve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Vykuchané, očištěné grundle složíme těsně vedle sebe do vymaštěného pekáčku. Na povrchu je omastíme máslem, osolíme, okmínujeme a pečeme, až jsou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěné a omyté cejny osušíme a osolíme. Zevnitř je vytřeme prolisovaným česnekem, pokmínujeme a do každé ryby vložíme snítku petržele. Mouku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Omyté porce ryby osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Urovnáme je na alobal, pokapeme citronovou šťávou, přelijeme rozškvařenou slaninou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

V 1/2 l vody osolené 2 lžícemi vody vaříme porce ryby asi 5 minut. 4 pláty alobalu potřeme máslem, vložíme na ně po jedné porci cejna, opepříme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a zasypeme moukou, kterou opražíme. Poté přidáme rajčatový protlak a sůl. Jíšku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěné a vykuchané líny osolíme, zlehka obalíme v mouce a okmínujeme. Pečeme na másle v pánvi po každé straně asi 6 minut. Pečené líny přendáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Nejprve předem namočíme nudle do teplé vody a necháme změknout. Do hrnce dáme cca 8 šálků vody a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, přidáme maso,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Z ryby odřízneme ploutve a vložíme jí do větší nekovové nádoby. Šťávu z citrónu vymačkáme do vnitřní dutiny ryby. Přilijeme 2 lžíce oleje a dáme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Očištěného cejna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso zevnitř i na povrchu pokapeme citronovou šťávou. Dovnitř ryby vložíme omyté snítky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Na polovině rozpáleného oleje osmažíme cibulku. Zalijeme 600ml vody, necháme 10 minut vařit a pak scedíme. Na zbytku oleje orestujeme na kolečka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájené houby, posekanou cibuli a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a necháme ještě 1 minutu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. K ní přidáme nakrájená kuřecí játra, promícháme a pod pokličkou chvíli dusíme do měkka. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme proužky lanýžů a kousky račího masa....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Z různých zbytků sladkovodních ryb uvaříme vývar: hlavy ryb, páteře, vnitřnosti, ploutve dáme do osolené vody, přidáme cibuli, bobkový list, nové...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Čerstvou rybu očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme na větší kusy, osolíme, necháme 30 minut v chladničce. Kořenovou zeleninu: mrkev,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

K tomuto pokrmu můžeme použít jakoukoliv sladkovodní rybu (kapr, cejn, štiku, úhoř, sumec). Rybu očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

K tomuto pokrmu můžeme použít i více druhů sladkovodních ryb. Ryby očistíme, vykucháme, omyjeme a naporcujeme. Vložíme do hrnce, zalijeme horkou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist