Kuchyně Itálie je pestrá a chutná, jídla se připravují poměrně snadno a rychle. Základem je pizza, těstoviny a rizoto, používají se ryby, mořské plody, zelenina a samozřejmě sýry. Tato kuchařka italské kuchyně obsahuje mnoho originálních receptů, podle kterých si báječná jídla můžete připravit i ve své kuchyni
-
Sardelové chrupinky
40 minPlátky veky pokapeme máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe sardelovými řezy....
-
Tříbarevná rajčata
40 minRajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme lžící. Omyté cukety, chléb zbavený...
-
Meloun se šunkou
20 minVelký, zralý, žlutý meloun (cantalope) podélně přepůlíme a vydlabeme semínka. ...
-
Rozpůlená a vydlabaná rajčata dejte na rozpálený gril a pečte 2-3 minuty. Do misky...
-
Slijte tuňáka, vložte do mixéru, přidejte česnek, majonézu, petržel, sůl, pepř a...
-
Poloviny rajčat dejte na rozpálený gril řezem vzhůru, osolte a opepřete, zakápněte...
-
Toasty s ančovičkami
20 minBagety podélně rozkrojíme na poloviny a opečeme na rozpáleném grilu. Dvě omytá rajčata...
-
Artyčoková sedlina
20 minArtyčoky necháme na sítu okapat. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme artyčoky, mírně je...
-
Sýrové muffiny
70 minV míse smícháme vejce, mléko, mouku, cukr, sůl, bazalku a plátky másla. Všechno...
-
Připravíme dresink smícháním majonézy, smetany, francouzské hořčice, česnekové soli,...
-
Rajčata a sýr Bocconcini pokrájíme na tenké plátky, spolu s bazalkovými lístky...
-
Velká zralá keříčková rajčata omyjeme a osušíme. Ostrým nožem jim odřízneme vršky,...
-
Kvalitní klobásu a očištěný česnek si nakrájíme na plátky. Sušená rajčata pokrájíme na...
-
Rajčata nakrájíme na plátky, pažitku a malou jarní cibulku omyjeme, pažitku drobně...
-
Snítku rozmarýnu omyjeme a vodu setřepeme. Omytá kuřecí játra zbavíme blanek a žilek a...
-
Připravíme si zeleninový salát: Omyjeme a osušíme listy ledového salátu. Omyjeme a na...
-
Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli. Přidáme kapary a ančovičky. Do...
Zobrazit další recepty -
Salát z rýže a květáku
40 minRýži uvaříme v mírně osolené vodě, necháme okapat a na 15 minut ji vložíme do salátové...
-
Obě čekanky rozebereme a nakrájíme na větší kousky. Dýni a celer nakrájíme na plátky a...
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat...
-
Listové saláty s parmazánem
20 minVšechny saláty omyjeme pod tekoucí vodou a očistíme. Hlávkový salát natrháme na kousky,...
-
Mušle a škeble omyjeme pod proudem studené vody, které nejsou po poklepání pevně...
-
Ve větším hrnci v osolené vodě vaříme těstoviny na zkus, poté scedíme a necháme...
-
Salát s chorizem a fazolemi
20 minUvaříme křepelčí vejce. Opereme, osušíme a jemně posekáme bylinky. Očistíme, opereme a...
-
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, propláchneme a necháme...