Kuchyně Itálie je pestrá a chutná, jídla se připravují poměrně snadno a rychle. Základem je pizza, těstoviny a rizoto, používají se ryby, mořské plody, zelenina a samozřejmě sýry. Tato kuchařka italské kuchyně obsahuje mnoho originálních receptů, podle kterých si báječná jídla můžete připravit i ve své kuchyni
-
Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky. Na...
-
Kukuřičná polévka
45 minCibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a společně se solí, pepřem a tymiánem cca 5min...
-
V hrnci přivedeme k varu vývar a přidáme fenykl včetně zelených snítek, které dodají...
-
Na pěnu rozebereme květák na růžičky a povaříme je cca 10min v 700ml vody smíchané s...
-
Tyrolská vinná polévka
30 minVývar a víno nalijeme do hrnce, zahřejeme. Přidáme žloutek, rozkvedlaný se smetanou, na...
-
Tykvovou dužinu nakrájíme nahrubo, oloupanou cibuli nasekáme. Obojí osmahneme na lžíci...
-
Polévka s červenou čočkou
60 minOloupanou, jemně nakrájenou cibuli a plátky česneku zpěníme na rozehřátém oleji....
-
Minestrone polévka
55 minKroupy dejte do kastrolu, zalijte studenou vodou a vařte doměkka. Od doby varu cca 25...
-
Polévka s hráškem a sýrem
70 minPředem si připravíme zeleninový vývar. Protože budeme vařit z brambor i se slupkou,...
-
Italská chlebová polévka
20 minHorký, přecezený vývar vlijeme do hlubších misek a osolíme. Do každé misky přidáme celé...
-
-
Farmářská polévka s fazolemi
55 min -
Veronská polévka
105 minNa másle osmažíme pokrájený česnek, cibulku, slaninu a kosti a smažíme je 4-5 minut....
-
Pikantní hráškový bujon s chilli
110 minMražený hrášek promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme ho odkapat. Z omytého...
-
-
Venkovská polévka s dýní
45 minDýni a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou cibuli a drcený česnek...
-
-
Stracciatella s těstovinami
30 minVývar v hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a uvaříme je tzv. na skus. Do misky...
-
Minestrone s pestem
60 minOloupanou bramboru, mrkev, cuketu, zelí a cibuli nakrájíme na malé kousky, česnek...
-
Humrová polévka sicilská
90 minBudeme potřebovat živého humra. Ostrý nůž zabodneme do korunky na hlavě, rozřízneme...
-
Vývar s tyrolskými knedlíčky
30 minRohlíky (nebo housky) z předchozího dne nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka na 2...
Zobrazit další recepty -
Vymastíme si zapékací plochou mísu tuhým máslem. Po jejich okrajích si ve dvou řadách...
-
Pražmu naporcujeme na filety, cca 5min podusíme v páře a uchováme v teple. Citrusy...
-
Brokolicový nákyp
45 minNejprve uvaříme cca 15min v páře růžičky brokolice. Mezitím ušleháme žloutky se...
-
Chřest zapečený po milánsku
40 minOkapaný chřest rozdělíme do čtyř misek vymazaných máslem. Bešamel promícháme se...