Kuchařka na nejlepší zavařeniny! Připravte si vynikající kompoty, džemy a marmelády z různých druhů ovoce, zavařte okurky, rajčata, papriky a další druhy zeleniny. Zde najdete vše o zavařování třešní a dalšího ovoce, zavařování rajčat, okurek a jiné zeleniny, nechybí meruňková, rybízová a další marmeláda, jahodový džem a mnoho dalších. Můžete i sterilovat a dlouhodobě uchovat maso. Zavařování opravdu není nic složitého a s námi ho zvládnete.
-
Angreštová šťáva
40 minPlody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Nasypeme do hrnce, přilijeme vodu...
-
Zavařený bezinkový mošt
30 minPoužijeme pouze zralé plody černého bezu, propláchneme je studenou vodou a odstraníme...
-
Neslazený borůvkový mošt
40 minBorůvky přebereme, očistíme, odstraníme stopky a propláchneme studenou vodou....
-
Kvašený borůvkový sirup
60 minBorůvky přebereme, očistíme, otrháme stopky a na sítu důkladně propláchneme vodou....
-
Kompot z loupaných broskví
55 minPoužijeme větší, zralé, ale tvrdé broskve. Krátce je povaříme ve vroucí vodě, oloupeme,...
-
Jablečný mošt neslazený
40 min -
Kdoule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Na chvíli ponoříme do 1...
-
Zavařený malinový mošt
50 minZralé maliny přebereme, nasypeme do kastrolu, mírně prohřejeme a prolisujeme. Necháme...
-
Kompot z čerstvých meruňek
45 minPoužijeme zralé, ale tvrdé meruňky. Oloupeme je a krátce vložíme do vody smíchané s...
-
Moruše naložené v cukru
35 minMoruše očistíme, důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Mezitím střídavě prosypeme...
-
Zavařovaný ostružinový sirup
60 minZralé ostružiny přebereme, očistíme a prolisujeme. Kaši necháme stát, dokud se neusadí...
-
Neslazený mošt z šípků
50 minZralé šípky přebereme, očistíme, omyjeme a rozmačkáme. Přemístíme do kastrolu, zalijeme...
-
Kompotované švestky s medem
50 minZralé, ale tvrdší švestky důkladně omyjeme, otrháme stopky a nasypeme do mísy. Med...
-
Dobře zralé švestky omyjeme, otrháme stopky, vypeckujeme a rozmačkáme. V kastrolu...
-
Dřínky probereme, očistíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Nasypeme do mísy,...
-
Sirup z čerstvých dřínek
60 minZralé dřínky přebereme, očistíme, omyjeme a rozmačkáme. Opatrně vylisujeme, abychom...
-
-
Hrušky, které jsou zralé, ale polotvrdé, omyjeme, osušíme, rozkrájíme a vykrojíme...