Kuchařka na nejlepší zavařeniny! Připravte si vynikající kompoty, džemy a marmelády z různých druhů ovoce, zavařte okurky, rajčata, papriky a další druhy zeleniny. Zde najdete vše o zavařování třešní a dalšího ovoce, zavařování rajčat, okurek a jiné zeleniny, nechybí meruňková, rybízová a další marmeláda, jahodový džem a mnoho dalších. Můžete i sterilovat a dlouhodobě uchovat maso. Zavařování opravdu není nic složitého a s námi ho zvládnete.
-
Použijeme zralé, ale nepřezrálé švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a...
-
Slazený rybízový mošt
50 minPoužijeme dobře zralý rybíz. Otrháme ze stopek, důkladně propláchneme studenou vodou a...
-
Kompot z čerstvých ostružin
40 minOstružiny přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat....
-
Kompotované třešně
50 minPoužijeme zralé, ale pevnější třešně. Přebereme je, otrháme stopky, na sítu důkladně...
-
Sirup z čerstvých švestek
60 minDobře zralé švestky důkladně omyjeme, vypeckujeme a rozmačkáme. Smícháme s cukrem,...
-
Mošt ze šípků
60 minZralé šípky přebereme, očistíme, propláchmeme a rozmačkáme. Vložíme do kastrolu a...
-
Použijeme středně velké a tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a...
-
Kompotované mirabelky
45 minMirabelky přebereme, očistíme, na sítu propláchneme vodou a necháme okapat. Rozdělíme...
-
Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky, rozkrojíme na...
-
Kompot z čerstvých moruší
40 minVětší, zralé moruše omyjeme, očistíme a odstraníme stopky. Rozdělíme je do sklenic a...
-
Nakládané třešně na pečení
35 minZralé třešně přebereme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Rozdělíme je do sklenic...
-
Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jádřince. Krátce...
-
Jahodový kompot s třešněmi
50 minPoužijeme zralé, ale tvrdé jahody. Očistíme je, propláchneme důkladně vodou a necháme...
-
Kompotovaný černý rybíz
35 minZralý černý rybíz očistíme, propláchneme důkladně studenou vodou, necháme okapat a i se...
-
Kompotované maliny
35 minMaliny přebereme a na sítu propláchneme studenou vodou. Necháme okapat, a poté...
-
Použijeme zralé, ale tvrdší třešně. Přebereme je, otrháme stopky, na sítu důkladně...
-
Kompotované trnky
50 minPokud možno, použijeme trnky spálené prvním mrazem. Očistíme je, na sítu důkladně...
-
Kompot z čerstvých dřínek
45 minPoužijeme zralé, ale tvrdší dřínky. Přebereme je, omyjeme a rozdělíme do sklenic....
-
Hrozny důkladně propláchneme, otrháme, odstraníme stopky, bobule rozdělíme do sklenic....
-
Zavařené broskve v cukru
45 min -
Kompotované loupané třešně
45 minTřešně přebereme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a vypeckujeme. Poté je rozdělíme do...
-
Dobře zralý rybíz přebereme, otrháme stopky, očistíme a propláchneme studenou vodou....
-
Ovocný málo slazený džem
60 minMeruňky a maliny omyjeme, odstraníme pecky, vložíme do hrnce, rozvaříme a prolisujeme....
-
Použijeme dobře vyzrálé meruňky. Omyjeme je, rozkrojíme na poloviny a i s peckami...
-
-
Jablka naložená v cukru
40 minJablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nastrouháme. Přidáme cukr, promícháme a...
-
Meruňky naložené v cukru
45 minPoužijeme zralé, ale tvrdé meruňky. Důkladně je omyjeme, rozkrojíme na poloviny a...
-
Švestkový kompot
50 min -
Kompotované ostružiny
35 minOstružiny přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat....
-
Hrušky důkladně omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme stopky a jádřince...
-
Použijeme středně velké a nepomačkané hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na...
-
Sterilovaný neslazený rybíz
45 minČervený nebo černý rybíz otrháme, odstraníme stopky, očistíme a propláchneme. Poté...
-
Kompotované lesní jahody
45 minČerstvé lesní jahody přebereme, očistíme a propláchneme studenou vodou. Rozdělíme do...
-
Hruškový kompot s citronem
45 min -
Meruňky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Poté je rozdělíme do...
-
Omyté brusinky dáme do rendlíku. Omyjeme sladká jablka, rozkrájíme, zbavíme jadřinců,...
-
Šťáva z čerstvých malin
35 minMaliny přebereme, očistíme a rozmačkáme. Přidáme cukr, promícháme a na 3 dny odložíme...
-
Sirup z černého rybízu
50 minZralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou a prolisujeme....
-
Trnky přebereme, na sítu propláchneme a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, zalijeme...
-
Kompotovaný rybíz
35 minZralý rybíz propláchneme důkladně studenou vodou, otrháme ze stopek, necháme okapat a...
-
Kompotované ryngle
35 minPoužijeme zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme, necháme okapat na sítu a...
-
Kompot z čerstvých šípků
45 minTvrdší, červené šípky překrojíme, odstraníme zrníčka, na sítu propláchneme studenou...
-
Kompot z čerstvých bezinek
60 minBezinky důkladně omyjeme a odstraníme stopky. Bobule rozdělíme do čistých sklenic. V...
-
Kompot z čerstvých hrušek
50 minPoužijeme drobnější, zralé, ale ještě tvrdé hrušky. Omyjeme je, odstraníme stopky a...
-
Kompot z čerstvých malin
40 minMaliny přebereme, na sítu důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cukr...
-
Použijeme zralý, ale ne přezrálý rybíz. Důkladně jej propláchneme pod studenou vodou a...
-
Kompotované ryngle s medem
50 minPoužijeme zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme a necháme okapat na sítu. ...
-
Kompotované hroznové víno
60 minBobule hroznového vína ostříháme nebo opatrně otrháme tak, abychom je nepoškodili....
-
Rychlý kdoulový kompot
60 minKdoule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Krátce ponoříme do vody...
-
Maliny přebereme, na sítu propláchneme vodou a necháme okapat. Nasypeme do keramické...
-
-
Jablečný kompot s citronem
45 minJablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na čtvrtinky. Na chvíli...
-
Kompotované moruše
50 minZralé, větší moruše očistíme, odstraníme stopky, propláchneme vodou a necháme okapat....
-
Jednoduchý brusinkový kompot
45 minBrusinky přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat....
-
Zralé hrozny důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, celé střapce rozdělíme do sklenic...
-
Kompot ze zahradních malin
45 minZralé, ale ne příliš měkké zahradní maliny přebereme, propláchneme vodou a nasypeme do...
-
Mošt z čerstvých moruší
30 minZralé moruše očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a vylisujeme. Necháme stát, dokud...
-
Bobule hroznového vína otrháme, odstraníme stopky, důkladně propláchneme pod tekoucí...
-
Rybíz důkladně omyjeme, otrháme stopky, přebereme a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a...
-
-
Kompotované hrušky v medu
50 minPoužijeme větší a tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a...
-
Jednoduchý jablečný kompot
60 minJablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na čtvrtky. Ve vodě...
-
Neslazená zavařená jablka
60 min -
Švestky kompotované
45 minPoužijeme zralé, ale tvrdší švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a rozkrojíme...
-
Jednoduchý hruškový kompot
50 minPoužijeme zralé, ale tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a...
-
Použijeme zralé, ale tvrdé švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a celé i s...
-
Sirup z čerstvých jahod
40 minZralé jahody očistíme, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat....
-
Kompotované pomeranče
40 minPomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a naskládáme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě...
-
-
Mošt z čerstvých trnek
80 minPoužijeme dobře zralé a mrazem spálené trnky. Propláchneme je vodou a rozmačkáme....
-
Kompotované dřínky
50 minPoužijeme větší, zralé, ale tvrdší dřínky. Přebereme je, důkladně omyjeme a rozdělíme...
-
Kompotované jeřabiny
60 minZralé jeřabiny otrháme, přebereme, omyjeme a krátce ponoříme do vroucí vody. Cukr...
-
Mošt z čerstvých třešní
40 minDobře zralé třešně přebereme, otrháme stopky, vypeckujeme a rozmačkáme. Vložíme do...
-
Fíkový džem s mandlemi
70 minFíky nakrájíme na malé kousky, vložíme je do nádoby domácí pekárny a zalijeme...
-
Kompotované mišpule
55 minZralé mišpule přebereme, očistíme a důkladně propláchneme. Vložíme do kastrolu,...
-
Kompot z čerstvých jeřabin
45 minCukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Použijeme nepřezrálé jeřabiny,...
-
Použijeme menší, zralé, ale tvrdé meruňky. Důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Med...
-
Kečup s cibulí a rajčaty
70 minOmytá rajčata nakrájíme na kousky, omytá jablka zbavíme jádřinců a oloupanou cibuli...
-
Kompot z čerstvých třešní
50 minTřešně přebereme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Cukr...
-
Povidla z čerstvých moruší
40 minZralé moruše přebereme, očistíme, omyjeme a prolisujeme. Kaši přemístíme do kastrolu a...
-
Kompotované švestky s octem
50 minPoužijeme zralé, ale tvrdší švestky. Důkladně je omyjeme, nasypeme do kastrolu,...
-
Meruňkový kompot
45 min -
-
Kompot z čerstvých švestek
45 minPoužijeme zralé, ale tvrdší švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a krátce...
-
Loupané kompotované švestky
45 minPoužijeme zralé, ale tvrdší švestky. Krátce je spaříme vroucí vodou, vyjmeme a oloupeme...
-
Kompotované jahody
50 minVětší zralé jahody přebereme, očistíme a důkladně propláchneme studenou vodou. Cukr...
-
Jeřabiny otrháme, přebereme, propláchneme vodou a na sítu necháme okapat. Jablka a...
-
Kompot z čerstvých pomerančů
45 minPomeranče očistíme, oloupeme a rozdělíme na dílky. Naskládáme je do sklenic a průběžně...
-
Sirup malinový
60 minZralé maliny přebereme, očistíme a prolisujeme. Necháme stát, až se usadí kal. Poté...