Zdeněk Pohlreich právem patří mezi nejvýznamnější osobnosti současné české gastronomie a televizní show Ano, šéfe! je jednou z nejledovanějších. Jídla se podle jeho rad a tipů vaří v mnoha kuchyních a tato kuchařka nabízí ty nejlepší i mnoho dalších, které jsou třeba i méně známé.
-
Polévka s hříbky bramborová
40 minOloupeme a nakrájíme cibuli a brambory. Dáme do hrnce máslo, rozehřejeme a zpěníme...
-
Polévka s krutonky hrášková
30 min -
Polévka drůbková z kachen
40 minZe dvou kachen očistíme drůbky, opláchneme je a vložíme do hrnce s osolenou vodou a...
-
Pošírované vejce v polévce
55 minRozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme hovězím...
-
Polévka z hovězích jater
40 minV hrnci rozpálíme sádlo, přidáme hovězí játra nakrájená nadrobno a opečeme. Vyndáme je...
-
Polévka z hovězí oháňky
50 minNa menší kousky rozsekáme hovězí oháňku. Opláchneme pod studenou vodou a poté spaříme....
-
Polévka z okouna a mušlí
30 minMáslo rozehřejeme v hrnci, pomalu osmahneme nakrájený fenykl a mrkev, zalijeme rybím...
-
Vývar z kuřete
265 min -
Domácí vývar hovězí
310 minOčistíme a opláchneme hovězí kosti. Dáme je na pekáč a pečeme v předehřáté troubě na...
-
Demi glace
400 minOčistíme a propláchneme telecí kosti, poté je dáme na pekáč, trochu podlijeme vodou a...
-
Roláda z holoubátka
55 minVykostíme holuby. Očistíme holubí prsa, osolíme, opepříme a prudce opečeme z obou stran...
-
Játra na víně
40 minSvaříme červené víno na polovinu s 200g cukru, solí, skořicí, badyánem, hřebíčkem....
-
Šnečí maso smažené
25 minNa másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájený celer, pepř, sůl,...
-
Roláda z vepřové plece
40 minUvařené maso z vepřových nožiček a vepřové plece umeleme a přidáme vejce, olivový olej,...
-
Houby s telecím brzlíkem
75 minDo hrnce se studenou vodou dáme telecí brzlík. Přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel...
-
Majoránková kuřecí játra
30 min -
Paštika z husích jater
35 minNakrájenou šalotku najemno opečeme na oleji, přidáme husí játra, tymián, bobkový list,...
-
Plněný chřest a smrži
45 minTelecí plec pomeleme, přidáme 100 ml smetany a vejce a vymixujeme hladkou směs. Osolíme...
-
Salát bramborový se pstruhem
40 minV osolené vodě uvaříme brambory ve slupce společně s trochou česneku, rozmarýnu a...
-
Chobotnicový salát
70 minV osolené vodě uvaříme chobotnici s celerem, petrželí a mrkví do měkka a oloupeme. ...
-
Ančovičky na česneku
18 minAnčovičky vykostíme, salát frisée natrháme na kousky a vše osolíme a opepříme. ...
-
Se sušenými rajčaty chřest
25 minV osolené a oslazené (půl dávky soli a cukru) vodě uvaříme chřest a necháme zchladnout....
-
Choron omáčka s chřestem
40 minV osolené vodě uvaříme doměkka chřest. Připravíme omáčku smícháním octa, vína, pepře,...
-
Míchanice z hub
30 minNa polovině másla zpěníme nakrájené šalotky, přidáme houby, orestujeme, zalijeme vínem...
-
Očistíme kotletky, nasekáme a dáme do misky. Zakápneme olivovým olejem, přidáme...