Vnitřnosti vepřové - ostatní
Vepřové vnitřnosti - především játra a ledvinky - jsou velmi oblíbené. Vepřová játra se připravují hlavně jako minutka smažené, vynikající je ale i játrová omáčka a játra na cibulce. na cibulce se také připravují ledvinky. Recepty na všechna tato, ale i další jídla, najdete v této části a určitě příjemně vás u mnohé z nich překvapí jednoduchostí a konečnou chutí.
Z vepřových plic vyřízneme jícny a vnitřní trubice. Plíce a rozříznuté srdce máčíme ve studené vodě asi půl hodiny. Potom je důkladně vypereme ve...
Očištěné vepřové srdce omyjeme a nakrájíme na plátky. Do mísy dáme trochu vývaru, kari koření, pepř, sůl, promícháme a vložíme plátky srdce....
Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme jej na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku. Do základu...
Vepřové jazyky očistíme, opláchneme, vložíme do vody, osolíme, přidáme nové koření, pepř a rozkrájenou cibuli a uvedeme do varu. Pod poklicí zvolna...
Vepřové sleziny očistíme a omyjeme. Nakrájíme je na plátky, vložíme do vařící vody, krátce povaříme a dobře propláchneme. Na polovině tuku...
Vepřové mozky vložíme do teplé vody, odblaníme je, zbavíme žilek, opláchneme a necháme odkapat. Potom mozky rozsekáme nožem. Cibuli oloupeme,...
Vepřové jazyky vypereme, vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka. Potom je vychladíme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme podélně na plátky....
Vepřovou krev rozšleháme a procedíme. Přidáme žemli namočenou v mléce, sůl, pepř, mleté nové koření, drcenou majoránku, rozetřený česnek a jemně...
Oloupeme cibuli, nakrájíme a osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme nakrájené maso, očištěnou, spařenou a nakrájenou ledvinku, pokrájená játra a...
Žaludky rozkrojíme, odstraníme tuk, dobře vypereme a krátce povaříme ve slané vodě. Slijeme a dle potřeby ještě dočistíme. Vložíme do osolené vody,...
Očistíme hlavu a kořínek, vložíme do osolené vroucí vody, přidáme celou cibuli (oloupanou), nové koření a peř celý. Uvaříme doměkka. Vyjmeme z...
Plátky játrového sýru obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem, solí a olejem a ve strouhance. Sýr smažíme v horkém oleji po obou stranách. ...
Očištěný mozeček blanšírujeme v malém množství vody. Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, chilli papričky a všechno koření. Přidáme...
Do mletého masa vmícháme jemně nakrájené chilli papričky, utřený česnek a všechno koření. Přidáme uvařený, jemně nasekaný mozeček a vše osolíme. ...
Oloupané kedlubny vyhloubíme a v menším množství vařící osolené vody je dusíme téměř doměkka. Omytý mozeček zalijeme vařící osolenou vodou, po...
Vepřový mozeček odblaníme, omyjeme a krátce povaříme. Okapaný mozeček rozetřeme s hořčicí, osolíme, opepříme a postupně zředíme olejem. Nakonec...
Odblaněný a omytý mozeček podusíme na cibulce s máslem, kořením a solí. Po částečném vychladnutí přidáme krupici, vejce a vše dobře promícháme. Z...
Vepřové srdce očistíme a omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vložíme do hrnce s horkou vodou. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl a...
Den před vařením této chutné teriny si namočíme telecí brzlík do studené vody. Vepřový bůček omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme bílým...
Srdce omyjeme pod tekoucí vodou, rozkrojíme napůl, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme 40 minut. Vařené srdce nakrájíme na menší nudličky. ...
Slezinu omyjeme a nožem pokrájíme najemno nebo naškrábeme. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme...
Plíčky dobře opereme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, ochutíme bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme hodinu a čtvrt. Plíčky...
V hrnečku si rozmícháme 3 lžíce želé z černého rybízu s 2 lžícemi džemu z červeného rybízu, 1 lžicí šťávy z růžových grepů a s 3 lžícemi portského...
Čerstvé bílé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. V hrnci rozpustíme česnekové máslo a hřiby krátce podusíme, pak je osolíme, opepříme,...
Vepřový mozeček ponoříme na chvilku do horké vody, vyjmeme, odblaníme, vyndáme žilky, nakrájíme na menší kousky. Očištěnou mrkev a celer...
Maso omyjeme, kůži dobře očistíme, oškrábeme a spolu se srdcem omyjeme pod tekoucí vodou. Cibuli očistíme, překrojíme napůl, česnek prolisujeme. ...
Slezinu očistíme a umeleme na masovém strojku. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. V hrnci rozškvaříme slaninu,...
Vepřové srdce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme vychladnout. Srdce, slaninu a cibuli spolu umeleme na masovém...
Z kančích vnitřností použijeme ledvinky, játra a srdíčko. Nemáme-li kančí, můžeme použít vepřové. Vnitřnosti odblaníme, důkladně omyjeme a spolu s...
Telecí kýtu bez kosti omyjeme, odblaníme a dáme do hrnce s 2,5 litry vody. Povaříme ho asi 5 minut, vyjmeme ho z vody a prošpikujeme proužky...