Okoun

Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je okoun - a v této části najdete recepty, v kterých je právě okoun jednou z ingrediencí. Okoun se často smaží, peče a dusí, může se zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i grilovaný.

Seřadit
Nalezeno 53 receptů
Zobrazení

Vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme, osolíme a poprášíme moukou. Opékáme je na rozehřátém másle po obou stranách. Opečené pstruhy vyjmeme, do...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Omyté cukety podélně rozpůlíme. Jednu polovinu nakrájíme na kostičky, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku, jemně nasekaný česnek a jednu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Pstruha omyjeme a osušíme, osolíme ho a pomažeme rozetřeným česnekem smíchaným se solí. Pstruha jemně obalíme v hladké mouce a rychle opečeme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Pstruhy omyjeme a osušíme a z obou stran i zevnitř posolíme, potřeme česnekem a citronovou šťávou. Na bocích ryb uděláme zářezy a dáme do nich...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Troubu předehřejeme na 180C. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. Pstruha stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Zapékací...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěné pstruhy podélně rozřízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Ryby opečeme po obou stranách na rozehřátém másle. Na talíři každou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme, osolíme a potřeme olejem. Vložíme je pod gril a grilujeme po obou stranách vždy asi 4-6 minut. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 22 min

Nakrájíme cibuli, zpěníme na oleji, vložíme pstruha a opečeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Dušeného pstruha vykostíme, pokrájíme, pokapeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Vykuchané a očištěné pstruhy osolíme uvnitř i zevně a dovnitř dáme lístky šalvěje. Rozehřejeme na pánvi máslo, pstruhy naskládáme vedle sebe a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Obě čekanky i lociku podusíme odděleně na polovině oleje. Lociku a listovou čekanku nakrájíme nahrubo, belgickou čekanku na proužky. Promícháme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Pstruhy vykostíme a odstraníme hlavy. Masité strany potřeme olejem a ryby uzavřeme do mřížky. Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Omyté pstruhy marinujeme v citronové šťávě smíchané se solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme máslo, pstruhy obalímev mouce a po obou stranách je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté pstruhy vykucháme, očistíme a z obou stran 2-3x nařízneme. Osolíme je, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na pánvi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a nakonec pokapeme citronovou šťávou. U páteře je nařízneme a obalíme v mouce, vejci a ve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté pstruhy osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Obalíme je v mouce a opečeme na másle dozlatova. Pstruhy přendáme na talíře,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Očištěné pstruhy osolíme a pečeme na pánvi na rozehřátém másle asi 10 minut po každé straně. Upečené ryby přendáme na nahřátý talíř. Do vypečené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté pstruhy nasolíme a necháme odležet v chladu asi 45 minut. Do kastrolu nalijeme víno, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kousek citronové kůry,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté pstruhy vložíme do kastrolu, zalijeme vínem, rumem a vývarem, přidáme nakrájenou zeleninu i koření. Necháme několik hodin stát, potom vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle po obou stranách doměkka. Dobře očištěné pstruhy vložíme na žampiony a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Pstruhy dobře očistíme a nasolíme. Telecí maso umeleme, smícháme s žemlemi namočenými v mléce a vymačkanými, nasekanými sardelovými řezy,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist