Maso zvěřiny musí být kvalitní a dobře připravené i upravené. Guláš z divočáka, pečená kachna, ale i zajíc, bažant nebo třeba jelen jsou skutečné gastronomické lahůdky. Naše kuchařka z masa zvěřiny obsahuje klasická i méně známá jídla. Všechna jídla, která si podle nich připravíte, jsou skutečně jedinečná velmi chutná
-
Sýr nakrájíme na nudličky, mandle na oleji opražíme a nasekáme. Do vroucí vody vložíme...
-
Uvaříme brambory ve slupce, slijeme a necháme prochladnout. Srnčí maso vložíme do...
-
Srnčí salát s fazolemi
40 minDo vroucí vody vložíme maso a uvaříme doměkka. Poté necháme maso vychladnout. V míse...
-
Srnčí salát se zeleninou
75 minDo vroucí vody vložíme očištěné maso ze srnčí kýty, osolíme, přidáme celou mrkev,...
-
Křepelky omyjeme, osolíme a opepříme. Šalotky oloupeme a pokrájíme na drobné kousky....
-
Salát ze srnčího masa
90 minSrnčí maso rozložíme na pekáč vystlaný plátky másla, osolíme, opepříme a posypeme...
-
Z očištěné a omyté daňčí kýty nakrájíme přes vlákno řízky, lehce je naklepeme, osolíme...
-
Filet uvolníme od kosti. Kosti nasekáme na několik kousků, osmažíme se zeleninou a...
-
Bažant na rybízu
80 minTroubu předehřejeme na 220 °C. Bažanty omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. V pekáči...
-
Křepelky po čínsku
45 minKřepelky omyjeme, oddělíme stehýnka a prsíčka. Prsíčka vykostíme a nakrájíme na kousky....
-
Koroptev s kapustou
155 minKoroptve osolíme, opepříme, potřeme olejem a obložíme slaninou, převážeme nití. Dáme...
-
Divočák na česneku
110 minMaso umyjeme a prošpikujeme na špalíčky nakrájenou slaninou a na plátky nakrájeným...
-
Koroptve dušené na zelí
80 minVykuchané a očištěné koroptve nasolíme, vložíme do pekáčku s rozpuštěným máslem,...
-
Jelení kýtu nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme, okořeníme, obalíme v...
-
Kančí řízky s hermelínem
30 minKančí kýtu nakrájíme na menší řízky, naklepeme, potřeme olivovým olejem, okořeníme,...
-
Srnčí a vepřovou plec nakrájíme a umeleme, přimícháme jemně nakrájený pórek, vejce, sůl...
-
Srnčí řezy
90 minSrnčí hřbet vykostíme a nakrájíme na jednotlivé řezy. Plátky naklepe, potřeme olejem,...
-
Houbová perlička
40 minOčistíme prsa z perličky, povaříme je ve vodě s olejem cca 20 minut a vyjmeme. Směs...
-
Jelení guláš zapečený s cibulí
120 minJelení maso odblaníme, omyjeme, ponecháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno,...
-
Zaječí plátky na houbách
40 minPlátky zaječího masa naklepeme, osolíme a opepříme. Houby nakrájíme na plátky, slaninu...
-
Zaječí stehna na liškách
105 minStehna zbavíme blan a rozdělíme v kloubu na dvě části. Takto připravené maso obalíme v...
-
Zajíc s perníkovou omáčkou
105 minOčištěného, odblaněného a omytého zajíce (bez hlavy) rozporcujeme. Maso dáme do hrnce,...
-
Slaninu nakrájíme na hranolky. Odblaněné a vykostěné maso z jelení kýty naklepeme a...
-
Jelení řezy na švestkách
35 minJelení maso opláchneme a osušíme, nakrájíme na slabé proužky. Ve woku rozpálíme olej...
-
Bílý chléb namočíme do osoleném horkého mléka, chvilku necháme nasáknout a vylijeme na...