K Moravě vždy patřilo dobré víno a jídlo a to nejlepší z moravské kuchyně obsahuje tato originální moravská kuchařka. Vynikající moravský vrabec se zelím nebo uzené maso, česnečka, zelňačka nebo cibulačka, valašský regál, kucmoch nebo osúchy jsou jen zlomek tradičních moravských jídel. Nechybí zde ani velikonoční beránek a jidáše.
-
Zbojnické bifteky II
35 minPlátky masa mírně naklepeme, opepříme, potřeme olejem a necháme 2 hodiny uležet. Před...
-
Velikonoční kůzlecí pečínka
195 minTroubu si předehřejeme na 160°C. Kýtu z kůzlete očistíme od blan, omyjeme ji a osušíme....
Zobrazit další recepty -
Velikonoční koblihy
45 minDo mísy dáme kvasnice, 1 lžičku moučkového cukru a 1.5 dl vlažného mléka. Necháme...
-
Omyté zlaté hrozinky dáme do misky a zalijeme je 1 dl rumu, po 60 minutách je scedíme,...
-
Velikonoční jidáše
45 minDo mísy rozdrobíme kvasnice s 1 lžičkou práškového cukru a 1 dl vlažného mléka. Necháme...
-
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme...
-
V misce smícháme droždí s 1 lžící cukru. V hrnku ohřejeme 2,5 dl mléka a rozpustíme v...
-
-
Frgál s makovou náplní
55 min Zobrazit další recepty -
Tvarohová náplň do buchet
10 min -
Povidlová náplň s perníkem
10 minŠvestková povidla dáme do misky, přidáme k nim 2-4 lžíce teplé vody (podle hustoty),...
-
Maková náplň do buchet
35 minOmyjeme, osušíme a oloupeme velké sladkokyselé jablko. Nastrouháme ho najemno. Mák...
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V míse utřeme do pěny máslo, přidáme tvaroh a...
-
Zdravá velikonoční pomazánka
24 minUvařená vejce na tvrdo (vaříme je 9 minut) oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme žloutky a dáme...
-
V hrnci s 1,2 dl vody uvaříme vejce natvrdo, Vaříme 10 minut, potom zchladíme a...
-
Do mísy rozklepneme 5 žloutků, přidáme 5 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a...