Studené předkrmy
Studené předkrmy se většinou servírují při slavnostních příležitostech před polévkou. Jako studený předkrm se nejčastěji servíruje paštika nebo saláty, různě upravená vejce, případně pomazánky. Recepty, které zde najdete, vám přípravu studených předkrmů usnadní i urychlí, a i ty zdánlivě složité zvládne opravdu každý
Uzeného jesetera najemno rozmixujeme spolu se zakysanou smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme nasekaný kopr a lososový kaviár. Nakonec zlehka...
Filety z lososa bez kůže rozkrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na plech, vložíme pod gril a grilujeme z obou stran, až budou křupavé. Dáme...
Vařená husí játra smícháme s rozměklým máslem, osolíme a přilijeme smetanu. Vše spolu rozmixujeme. Takto připravíme základní pěnu z husích jater,...
Dvě vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na osminky. Čedar nastrouháme nahrubo, smícháme s majonézou, pepřem a ochutíme...
Filety z lososa nakrájíme na tenké plátky, kopr posekáme najemno. Pánev nasucho rozpálíme, přisypeme celý pepř a opékáme, dokud nezačne vonět,...
Žervé do hladka rozmícháme s nasekanými ořechy, petrželkou a lžící sherry. Pokud bude krém příliš hustý, přidáme trochu vody. Čekanku rozebereme...
Máslo utřeme do pěny, přidáme nastrouhanou Nivu a prolisovaný tvaroh. Podle chuti přisolíme a přidáme nasekanou pažitku. Smetanu vyšleháme a lehce...
Vydlabaná rajčata uvnitř trochu osolíme, naplníme vrchovatě rybí majonézou a ozdobíme zelenou petrželí. Podáváme jako předkm nebo jako samostatný...
Papriky omyjeme, osušíme a celé dáme na pekáč zapéct do trouby. Pečeme přibližně 30 minut při 200 °C. Upečené papriky mohou mít až hnědočerné...
Šalotku očistíme, petrželku kudrnku a pažitku omyjeme a vše velmi nadrobno pokrájíme. Omyté a osušené filety čerstvého lososa nakrájíme na velmi...
Kupované listové těsto (už rozválené pláty), rozložíme si 1 plát na pracovní plochu a z něho ukrajujeme plátky podle velikosti párku. Malé...
Rajčata i mozzarellu pokrájíme na přibližně stejně tlusté plátky. Ty poté střídavě naskládáme na servírovací talíř, osolíme, opepříme, zakápneme...
Ze tří krvavých pomerančů vymačkáme šťávu, vlijeme ji do menšího hrnce s moučkovým cukrem a pomalu vaříme do doby, až ubyde na polovinu. Hrnec se...
Vařené nebo pečené drůbeží maso, umeleme najemno, smícháme s bešamelem. Ochutíme muškátovým květem, solí a citrónovou šťávou. Do vychladlé směsi...
Očištěné a omyté kuře zbavíme kůže tak, aby zůstala v celku. Kůži osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem poklademe na ni (z vnitřní strany)...
Filety dobře omyjeme a osušíme. Smícháme všechny ingredience. Vzniklou omáčkou přelijeme připravené maso, osolíme a opepříme. Přikryjeme fólií a...
Slanečky máčíme jeden den ve vodě a ještě půl dne v mléce. Potom je vykostíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme nastrouhaná jablka, citronovou šťávu...
Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme na kousky a rozmixujeme s 1 dl smetany. Rozmixované maso dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, přilijeme 2 dl smetany...
Oloupeme a na špalíky nakrájíme okurky dlouhé 4cm. Vydlabeme z každého kousku střed se semeny a připravíme náplň z tuňáka. Z konzervy tuňáka...
Slepici očistíme, důkladně omyjeme a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Přidáme pepř, oloupanou cibuli a česnek. Hrnec přiklopíme poklicí a na...
Omyté papriky podélně rozřízneme a vnitřek vykrojíme. Smícháme prolisovanou brynzu s měkkým máslem, nastrouhanou cibulí, mletou paprikou a...
Nejdříve si připravíme marinádu: Do misky dáme 1 dl vody, ve které rozpustíme 2 lžíce cukru, přilijeme 0,5 dl octa a přimícháme 3 lžíce oleje. Z...
V hrnci s vodou uvaříme přibližně 40 minut omytou řepu, uvařenou scedíme, vychladlou nakrájíme na kostky, které dáme do mísy. Na pánev vylijeme...
Avokáda podélně rozkrojíme a vypeckujeme. Každou polovinu uvnitř potřeme citronovou šťávou. Ananas nakrájíme na kostičky, oloupanou mrkev nahrubo...
V osoleném mléce rozšleháme vejce, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a strouhanku. Směs nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané...
Sardinky pokapeme šťávou vylisovanou z citronu, ochutíme solí a zakryté necháme cca 40min marinovat. Poté vyjmeme z marinády a necháme okapat. ...
Papriku omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka, opláchneme a nakrájíme na kousky. Bresaolu nakrájíme na tenké proužky, hroznové víno omyjeme a...
Šalotku oloupeme, cca 5min ji povaříme ve víně, slijeme a nasekáme najemno. Kozí sýr metličkou zpracujeme na krémovou konzistenci, přidáme šalotku...
Sušené houby namočíme na 30 minut do vody. Housky nakrájíme do mísy s mlékem, přidáme nasekanou cibuli, nasekanou kopřivu, krupici, nastrouhaný...
Připravíme větší hrnec s vodou, do které dáme cibuli, 3 dl bílého vína, sůl a očištěnou kořenovou zeleninu. Vodu se zeleninou přivedeme do varu,...