Maso zvěřiny musí být kvalitní a dobře připravené i upravené. Guláš z divočáka, pečená kachna, ale i zajíc, bažant nebo třeba jelen jsou skutečné gastronomické lahůdky. Naše kuchařka z masa zvěřiny obsahuje klasická i méně známá jídla. Všechna jídla, která si podle nich připravíte, jsou skutečně jedinečná velmi chutná
-
Pečlivě očištěného, vykuchaného a opláchnutého bažanta rozčtvrtíme, zalijeme vodou,...
-
Syrové maso vykostíme a nakrájíme na kousky. Osmažíme s malými kousky šunky na másle...
-
Krém ze srnčího masa
90 minOčištěnou a omytou srnčí plec vložíme do hrnce s osolenou vodou, cibulí, očištěnou...
-
Lovecká polévka
215 minOčištěné a omyté jelení i uzené maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a slaninu...
-
Bažantí polévka krémová
65 minKostru bažanta a vnitřnosti omyjeme, osušíme, smažíme v oleji dozlatova asi 4 minuty....
-
Marinovaný kančí bůček připravíme den dopředu. Omytý a osušený bůček nakrájíme na...
-
Uvaříme 10 křepelčích vajec natvrdo (vaříme přibližně 80 sek. až 1 minutu). Vajíčka...
-
Silný bažantí bujon
150 minOmytá bažantí prsa pokrájíme na plátky a přidáme do křepelčího bujonu. Přidáme 2cl...
-
Bažantí omytá prsa osušíme a pokrájíme na nudličky. Špaldovou pšenici promyjeme v sítu...
-
Houbová pivní polévka
65 minMaso ze zvěřiny na guláš omyjeme a pokrájíme na hranolky. Zelené fazolové lusky...
-
Polévka s hrachem a zvěřinou
100 minHrách necháme namočený přes noc ve vodě, poté ho uvaříme doměkka, scedíme a...
-
Zaječí míšenina
70 minOčištěný a omytý zaječí předek vykostíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou, nadrobno...
-
Maso, slaninu a játra pokrájíme na kostičky, lanýže a šalotku nadrobno. Na pánvi...
-
Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu...
-
Srnčí maso nakrájené na plátky osmažíme v horkém margarínu ze všech stran na středním...
-
Zaječí paštika
130 minVšechno maso nakrájené na kousky dusíme v zakrytém v hrnci s pokrájenou kořenovou...
-
Srnčí maso vložíme do osolené vroucí vody a spolu s cibulí a pepřem ho uvaříme doměkka....
-
Srnčí plecko nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. Maso...
-
Salám z divočáka
390 minKančí plecko nakrájíme na kostky, osolíme a přimícháme rychlosůl. Pod fólií necháme v...
-
Nejdříve si připravíme Cumberlandskou omáčku podle Anglického receptu: Důkladně...
-
Houby očistíme, nasekáme nadrobno, orestujeme na másle a opatrně zasuneme pod kůži...
-
Zvěřinový salát s brusinkami
35 minPinie opražíme na suché pánvi, vyjmeme a necháme vychladnout. Na stejné pánvi rozpálíme...
-
Maso nakrájíme na nudličky. Olej rozehřejeme a maso smažíme asi 1 minutu. Zalijeme...
-
Italský zaječí salát
90 minKořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky. Králičí stehna vložíme do 1...
-
Listový salát s křepelkou
40 minKřepelčí prsíčka omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Dvě lžíce oleje smícháme s 1...