Chobotnice

Mořské plody jsou stále víc oblíbené i v naší kuchyni. Mohou se připravovat mnoha způsoby - většinou například i oblíbeným grilováním, a servírovat s mnoha přílohami při různých příležitostech. Zde najdete recepty na chobotnice a budete příjemně překvapeni nejen jejich snadnou přípravou, ale i konečnou chutí. Plody moře se zcela jistě stanou vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.

 

Seřadit
Nalezeno 43 receptů
Zobrazení

Olihním oddělíme hlavy, odstraníme vnitřnosti a osten, omyjeme zevnitř i zvenku studenou vodou. Těsně nad očima odřízneme z hlavy chapadla,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Mezitím ostrým nožem vykucháme chobotničky, odstraníme váček s barvivem, odřízneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Chobotničky očistíme, odstraníme střívka a zobák. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, vínem, přidáme bobkový list, česnek, svazek petrželky a 20min...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Chobotničky propláchneme vodou a nakrájíme na kroužky asi 1 cm silné. Smícháme mouku s paprikou a kroužky vydatně osolíme, opepříme, zlehka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 12 min

Chobotnicím odřízneme hlavu, vyndáme vnitřnosti, odřízneme oči a zobák. Zbývající maso zbavíme kůže a nařízneme po úhlopříčce. Očištěné maso...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Olihně dobře očistíme, opereme, vybereme vnitřnosti a oliheň necháme odkapat. Odřízneme chapadélka, která nadrobno nakrájíme a dáme do mísy....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Chobotničky dobře omyjeme slanou vodou a aby změkly, bouchneme s nimi několikrát o kuchyňskou desku. Vložíme je do studené osolené vody a vaříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Chobotnici očistíme, důkladně omyjeme, naklepeme ji paličkou na maso a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vodu slijeme, nalijeme čistou vodu a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očistíme petrželku a jemně ji pokrájíme. Očistíme papriky, okurky a celer a rovněž najemno pokrájíme. Ostrým nožem nakrájíme tresčí maso na plátky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Bylinky rozmixujeme v mixéru s olejem, necháme hodinu odpočívat. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme jamku, vyklepneme do ní vajíčka, přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Očistíme chobotničky, sloupneme vnější blánu, vykucháme, odstraníme oči a zobáček, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Omyjeme chapadla chobotniček a vaříme 20 minut v osolené vodě. Scedíme, stáhneme kůži, pokrájíme na kousky. Oloupeme šalotku, stroužek česneku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Důkladně omyjeme chobotnici, dáme ji do hrnce. Zalijeme vodou, vínem, olejem, přidáme pepř a bobkový list. V tomto nálevu vaříme chobotnici asi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Chobotnici vykucháme a promyjeme. Omyjeme petrželku, 1 snítku si uschováme a zbytek nasekáme. Oloupeme 1 stroužek česneku, omyjeme a mírně podrtíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

V míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu i kůru, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané oregano, pepř a sůl. Do směsi vložíme omytou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 23 min

Chobotničky očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. V páni zahřejeme olivový olej, osmahneme oloupaný česnek, přidáme dobře osušené chobotničky a asi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Kuchyňsky připravené chobotničky položíme do velké mísy, v jiné misce smícháme červené víno, ocet, sójovou omáčku, omáčku hoisin a prolisovaný...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Chobotnici necháme rozmrazit. Poté nakrájíme, kroužky osušíme a pokapeme je citronovou šťávou. Nasekáme kerblík. Rajčata na okamžik ponoříme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme odpočinout. Nasekanou šalotku smažíme na lžičce másla, přidáme nakrájené brambory, osolíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Chobotničky pokrájíme, přendáme do hrnce, zalijeme vodou a vínem, přidáme tymián. Povaříme 20 minut, poté vodu slijeme a necháme vystydnout. Olej...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Klobásy 10 minut povaříme v páře. Z chobotnice odstraníme chapadla a trup pokrájíme na pěti cm kroužky. Vepřové maso nakrájíme na tenké proužky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Rybí filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Chobotnici očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a spolu s nakrájenými filety osolíme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Chobotnici vložíme do velké pánve, posypeme solí a ve vlastní šťávě necháme zvolna dusit cca 45 minut. Během dušení ji vyjmeme, ponoříme do hrnce s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Kalamáry důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a vložíme do misky, vymačkáme na ně šťávu z celého citronu a osolíme hrubozrnnou solí. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jadérka, dužinu nakrájíme nadrobno, bazalku posekáme najemno, střídku bílého chleba rozdrobíme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Nejprve připravíme marinádu. Do misky dáme olej, limetkovou šťávu, chilli papričky a česnek, vše důkladně promícháme. Chobotnice podélně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 245 min

Mladé chobotničky očistíme, odkrojíme chapadla, vyjmeme vnitřnosti s váčkem barviva, odřízneme oči, zobák, odstraníme kůži a dobře je omyjeme pod...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 145 min

Krevety a chobotnice omyjeme, dobře osušíme, nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, ančovičky osušíme, nakrájíme nadrobno, sýr...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

V osolené vodě uvaříme chobotnici s celerem, petrželí a mrkví do měkka a oloupeme. Citrony necháme s kůrou několikrát projít horkou vodou, poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Očištěné chobotnice vložíme do vroucí vody, přidáme víno, bobkový list a pomalu vaříme, až jsou chobotnice měkké. Uvařené chobotnice osolíme a ve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 57 min

Očištěné a opláchnuté kalamáry nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 45 minut. Uvařené vyjmeme a necháme okapat. Cibuli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Chobotničky opláchneme, podélně rozřízneme a zbavíme vnitřností. Sůl, pepř a mouku smícháme dohromady a ve směsi obalíme chobotničky. Salát...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Česnek oloupeme a prolisujeme. Chilli papričky pokrájíme na kolečka, smícháme s česnekem, přidáme olej a limetkovou šťávu. Do připravené marinády...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 23 min

Chobotničkám odřízneme hlavy se zobákem a chapadla trochu pokrájíme, trubičky olihní rozřízneme, vzniklý plát nařežeme na širší proužky, chapadla s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist