Drůbež - ostatní
Drůbeží maso je stále velmi oblíbené. Nejčastěji si připravujeme maso kuřecí, ale i husa, krůta, krocen nebo slepice nabízí mnoho možností. Recepty na úpravu drůbeže mnoha způsoby a v mnoha chuťových variantách najdete v této části. Budete příjemně překvapeni, jak jinak může chutnat kuře, případně "jen" zdánlivě obyčejně pečená husa nebo krůta... Jídla z drůbežího masa jsou většinou poměrně jednoduchá, rychlá i chutná a ve vašem jídelníčku by určitě chybět neměla!
Vařené nebo pečené drůbeží maso, umeleme najemno, smícháme s bešamelem. Ochutíme muškátovým květem, solí a citrónovou šťávou. Do vychladlé směsi...
Drůbeží maso a játra umeleme na strojku. Žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na malé kostičky. Na pánev nasypeme kostičky slaniny, zahřejeme, a...
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme důkladně nasekanou petrželovou nať, pokrájená játra, osolíme, podusíme, odstavíme z ohně. Na dno...
Suroviny z kuřat očistíme a opláchneme, zalijeme je vodou, uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme a zvolna vaříme 45-60 minut. ...
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, dietní párky na slabá kolečka a česnek prolisujeme. V hrnci rozpálíme olej,...
Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do vroucího vývaru a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Žampiony nakrájíme na plátky. Kohoutí...
Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme se dvěma tenkými...
Telecí brzlíky opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme 2-3 minuty, prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky asi 5mm...
Drůbeží játra očistíme, opláchneme, necháme okapat a poté je nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme na jemné plátky, osmahneme na tuku...
Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě. Drůbeží játra očistíme, opláchneme, krátce ovaříme a slijeme. ...
Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme a spolu s očištěnými játry opláchneme, krátce spaříme horkou vodou a scedíme. Jemně nakrájenou cibuli...
Drůbeží játra očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme je na větší plátky. Do rozehřátého tuku dáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji,...
Drůbeží játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na plátky, oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme...
Pečlivě očištěné mladé holuby opláchneme a necháme okapat. Kůži na prsou uvolníme pro náplň. Jatérka opatrně zbavíme žluče, očistíme je a...
Perličky očistíme, opláchneme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř mírně osolíme. Ztvarujeme je pomocí provázku nebo jehel. ...
Oloupeme a nasekáme česnek a cibuli. Očistíme celer, nakrájíme na jemné plátky, a povaříme asi 4 minuty a prudce ochladíme. Cibuli a česnek...
Očistíme a nastrouháme celer, mrkev a petržel. Zeleninu dáme do přecezeného vývaru a přivedeme k varu. Špenátové listy propláchneme, na malé...
Omyjeme brokolici rozdělenou na růžičky. Oloupeme košťál, stonky odkrojíme a povaříme nejdřív tuhé části a po 10 minutách přidáme růžičky. ...
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na jemné nudličky. Zelné hlávky rozkrojíme na čtvrtky a ty pak na osminky....
Očištěné kohoutí maso osolíme a se sádlem pečeme, dokud nedostane zlatavý nádech. Poté ho i se šťávou přendáme do hrnce, podlijeme vývarem a...
Cibuli a česnek drobně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme pokrájená játra a osmahneme. Necháme vychladnout a spolu s vařeným masem, houskou...
Vařené nebo pečené drůbeží maso a jablka pokrájíme na nudličky. Osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a zalijeme jogurtem, smíchaným s olejem. ...
Vařené nebo pečené drůbeží maso, vařený květák a okurky nakrájíme na malé kousky, přidáme vařený zelený hrášek, sůl, pepř a důkladně promícháme. ...
Doměkka uvaříme v litru slané vodě slepici a necháme ve vývaru vychladnout. Stáhneme kůži, maso vykostíme a nakrájíme na větší kostičky. ...
Zapékací mističky vymažeme máslem. Omytá játra nakrájená na nudličky opečeme na másle a osmažené cibuli, opepříme a podlijeme vínem. Dusíme...
Ve slané vodě ve slupce uvaříme brambory, vychladlé oloupeme a na kolečka nakrájíme. Na kousky nakrájíme maso. Oloupeme a na plátky nakrájíme...
Čekankové listy spolu s najemno nasekaným česnekem orestujeme 1-2min na teflonové pánvi, vymačkáme a necháme vychladnout. Toastový chléb namočíme...
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle dozlatova. Přidáme vařené nebo pečené maso nakrájené na nudličky, na kostičky pokrájené,...
Játra propláchneme vodou, osušíme, nakrájíme na kousky a necháme min. 2h marinovat ve 150ml vína smíchaného s kapary a půlkou nakrájené šalotky. ...
Slepici omyjeme a uvaříme v osolené vodě se zeleninou doměkka. Potom odstraníme kůži a maso vykostíme. Nakrájíme ploché porce, osolíme je a obalíme...
Vinnou omáčku připravíme tak, že červené víno s cukrem necháme cca 20min vařit na živém ohni, dokud se nezredukuje cca na polovinu množství. Maso...
Omytá a odblaněná játra nakrájíme na 12 stejných plátků, obalíme je v mouce a pomalu dozlatova opečeme na másle po obou stranách. Vyjmeme je a...
Očištěného kohouta rozdělíme na čtyři porce, osolíme a opepříme. Maso potřeme olejem (1 polévková lžíce) smíchaným se šťávou vymačkanou z citronu,...
Očištěné a dobře omyté drůbeží žaludky zprudka opečeme na cibuli osmahnuté na oleji. Zaprášíme moukou, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme...
Perličku zbavíme hlavy a nožek, které neupravujeme. Na prsíčkách ji protáhneme slaninou, osolíme navrchu i zevnitř. Dovnitř vložíme plátek slaniny,...
Očištěnou perličku naporcujeme a zbavíme kůže. Maso marinujeme nejméně 1 hodinu v citronové šťávě. Omytý libeček povaříme v troše osolené vody....
Rýži podusíme spolu s hřebíčky v dvojnásobném množství vody doměkka. Omytý libeček povaříme asi v 1/2 l vody. Očištěná játra nakrájíme na kousky,...
Očištěná játra obalíme v hladké mouce a opékáme na oleji doměkka. Spolu s játry opékáme oloupaná, jádřinců zbavená a na osminky nakrájená jablka....
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, Osmahneme ji na tuku, přidáme očištěná, na kousky nakrájená játra, zaprášíme kari...
Pečené kuřecí maso, zbavené kůže a kostí, nakrájíme na drobné kostičky. V míse smícháme s na kousky nakrájeným chřestem. Ze šlehačky a majonézy si...
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší plátky. Připravíme si marinádu. Do větší mísy nalijeme olivový olej, přidáme kurkumu,...
V pekáčku rozehřejeme olej a máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Do základu vložíme očištěná drůbeží játra a...
Na pánvi na rozpáleném oleji rychle osmahneme očištěná, na kousky nakrájená játra. Přebytečný tuk z pánve sebereme, přidáme očištěné, nakrájené...
Drůbeží, vepřové a telecí maso spolu se slaninou umeleme na masovém strojku. Do směsi mletého masa vmícháme vejce, osolíme, opepříme a přidáme...
Očištěná a omytá drůbeží játra nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. Na pánvi na tuku opečeme játra spolu...
Lanýže nakrájíme na proužky, vložíme do kastrůlku a zalijeme vínem Frontignan. Povaříme 5 minut a scedíme. Do talíře dáme několik proužků vařených...
Do mísy vložíme kuřecí mleté maso, přidáme bešamel, smetanu, špetku strouhaného muškátového oříšku, vejce se žloutky a osolíme. Všechno dobře spolu...
Drůbeží vývar přivedeme k varu. Karotku a brukev nakrájíme na kostičky, kohoutí maso na malé kousky. Jakmile se vývar začne vařit, vše do něj...
Toastový chléb nasucho opečeme. Očištěná a omytá játra naškrábeme nožem a v misce promícháme s nasekanou šalotkou, rozetřeným česnekem, čerstvými...
Na kostičkách slaniny podusíme pokrájenou cibuli Přidáme na kostičky nakrájené maso Osmahneme a ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem a solí. ...