Zajíc

Zajíc se v kuchyni připravuje mnoha způsoby - oblíbený je pečený. velmi často se servíruje s různými omáčkami. Vynikající je i zaječí paštika. Recepty na různá jídla ze zaječího masa najdete v této části a vybírat z nich můžete nejen podle své chuti a dostupných ingrediencí, ale třeba i podle náročnosti přípravy. Všechna hotová jídla vás mile překvapí svojí jedinečnou chutí.

Seřadit
Nalezeno 99 receptů
Zobrazení

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli nakrájíme nahrubo. Zaječí stehna očistíme, prošpikujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min Počet komentářů k receptu2

Zaječí předek s vnitřnostmi bez jater a bůček, umeleme. Ostatní maso na kostech, osolíme a podusíme, podlité doměkka. Maso z kostí seškrábeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Rozporcujeme a odblaníme zaječí předek, na 100g másla osmažíme nakrájenou zeleninu. Dáme na ni porce zajíce a zprudka osmahneme. Podlijeme vodou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Vykostíme ostrým nožem zajíce. Umeleme zvěřinu a játra včetně cibule na masovém mlýnku. Na malé kostičky nakrájíme slaninu a nakrájenou housku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Vykostíme zajíce. Polovinu zajíce nakrájíme na kostičky. Zbylé zaječí a cibuli dvakrát umeleme na masovém strojku. Vepřové mleté maso osmahneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Omytého, odblaněného zajíce nakrájíme na porce, osolíme a obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na oleji po obou stranách, vyjmeme je a ve výpeku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Zaječí hřbet odblaníme, omyjeme a po délce vyřízneme maso, které nakrájíme na kotlety. Naklepeme je a křížem protkneme slaninou. Osolíme, opepříme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omytý hřbet odblaníme a hustě protkneme slaninou. Potřeme solí, pepřem, roztlučeným jalovcem a spolu s kořenovou zeleninou maso upečeme v troubě. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Očištěného, vykuchaného a omytého zajíce nakrájíme na kousky. V hrnci na oleji maso opečeme, polijeme koňakem a flambujeme. Přilijeme víno,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 160 min

Očištěného zajíce naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Maso opečeme na rozehřátém oleji po všech stranách. Přidáme jemně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Očištěná stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Zprudka je opečeme na oleji po všech stranách. Potom...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Vykostěný a odblaněný zaječí hřbet prošpikujeme slaninou, potřeme olejem a posypeme tymiánem. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladničce. Potom maso...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Očištěné zaječí maso podlijeme vodou, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a sůl. Vše dusíme, až je maso měkké. Vyjmeme je a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Zaječí maso odblaníme, omyjeme, naporcujeme a potřeme rozetřeným česnekem. Maso necháme asi 1 hodinu odležet v chladu, potom je osolíme a opepříme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Odblaněný, osolený a omytý zaječí zadek protáhneme proužky slaniny a pečeme v tukem vymaštěném pekáči za častého polévání šťávou do poloměkka. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Zaječí játra očistíme, omyjeme a pokud jsou velká, nakrájíme je na ploché řízky. Maso osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Játra pečeme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Česnek oloupeme a prolisujeme, maso opepříme. V pánvi rozpálíme olej a máslo. Plátky masa krátce opečeme z obou stran. Přidáme sůl, hořčici, česnek...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Z očištěné zaječí kýty nebo hřbetu odřízneme bifteky, odblaníme je a pokapeme citronovou šťávou. Maso necháme 1 - 2 hodiny odležet. Bifteky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Zaječí kýtu nebo hřbet očistíme, opláchneme a vykostíme. Maso nakrájíme na řízky a mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Předem namočenou čočku krátce povaříme v téže vodě a vodu potom slijeme. Čočku zalijeme vývarem. Očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěný a omytý zaječí předek vykostíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a na slanině nakrájené na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Očištěné a omyté zadní zaječí maso nakrájíme na plátky, po okrajích je nařízneme a mírně naklepeme. Maso protkneme částí slaniny nakrájené na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Maso, slaninu a játra pokrájíme na kostičky, lanýže a šalotku nadrobno. Na pánvi rozpustíme polovinu množství másla a slaninu zprudka opečeme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme uzený bůček pokrájený na kostky a rozpustíme ho. Přidáme cibuli, kterou s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Zajíce odblaníme, omyjeme a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme a v pekáči na másle osmažíme. Maso podlijeme 2 dl vody a dáme péct do vyhřáté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 115 min

Vepřové maso omyjeme, pokrájíme a pomeleme. Dáme do mísy a ochutíme solí, pepřem a přimícháme drobně pokrájenou cibuli s česnekem. Vykuchaného...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 170 min

Stehna ze zajíce omyjeme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Mrkev, celer, petržel, cibuli a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Omyté vepřové, zaječí a králičí maso, kromě dvou plátků zaječího masa dáme ho do mísy. Očištěnou a vykuchanou koroptev stáhneme z kůže, vykostíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 215 min

Omyté zaječí a vepřové maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Vepřové maso pomeleme a spojíme se zaječím masem. Přidáme čisté syrové sádlo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Maso osolíme a opepříme. Přepustíme 60 g másla a maso ze všech stran důkladně opečeme. Výpek rozředíme vývarem. Po 30 minutách přidáme zeleninu,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Víno a 200 ml vody přivedeme ve velkém hrnci k varu. Jednu cibuli nakrájenou na kroužky, 2 rozdrcené stroužky česneku, 2 mrkve nakrájené na plátky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Majoránku omyjeme, otřepáním osušíme a nasekáme. Maso osmažíme v margarínu. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a dusíme asi 30 minut. Dýni...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Margarín rozehřejeme v pánvi. Zaječí hřbet protkneme slaninou a položíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Fazolky očistíme, omyjeme a vaříme v osolené vodě 5 minut do poloměkka. Zchladíme je pod studenou vodou a necháme okapat. Listy salátu očistíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Filet uvolníme od kosti. Kosti nasekáme na několik kousků, osmažíme se zeleninou a špekem na margarínu. Přilijeme vývar a vaříme, dokud se objem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyjeme velké hrozinky a zelené hroznové víno. Rozpůlené hroznové víno s hrozinkami a celými vlašskými ořechy dáme do mísy, přidáme Brandy Armagnac...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Maso ze zajíce nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme plátky masa, orestujeme, vmícháme papriku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Zeleninu očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Z masa nakrájíme 6 kousků. V 1/2 litru vody uvaříme vývar z bujónu. V rendlíku smícháme 250 ml...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

Ve větším rendlíku svaříme ve vodě s octem kořenovou zeleninu, sacharin, sůl, pepř, bobkový list a 20 g cibule. Do vychladlého mořidla vložíme na 4...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Maso ze zajíce bez kostí umeleme na masovém strojku a vložíme do mísy. Přisypeme sůl, pepř, mletý muškát, mouku, žloutky, nadrobno pokrájené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Všechno maso nakrájené na kousky dusíme v zakrytém v hrnci s pokrájenou kořenovou zeleninou a bobkovým listem, občas podlijeme vodou. Měkké maso...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 130 min

Polovinu zaječího masa nakrájíme na nudličky, šunku na kostičky, žampiony na plátky a polovinu slaniny na tenké plátky. Druhou polovinu zaječího...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Čerstvé lišky očistíme a omyjeme. Větší lišky rozkrájíme. Zaječí maso (nejlépe z hřbetu) pokrájíme na nudličky, dáme je do mísy a smícháme se solí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 155 min

Omyté maso ze zaječího hřbetu pokrájíme na nudličky. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a maso krátce restujeme, pak ho osolíme, opepříme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 160 min

Maso obereme z kostí, zbavíme šlach a naložíme do marinády z bílého vína, bylinek a oleje. Osolíme a opepříme. Marinujeme 4 hodiny. Maso smícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Celého zajíce umyjeme, očistíme, prošpikujeme slaninou a na čtvrtky nakrájeným česnekem. V hrnci zpěníme máslo a veškerou kořeněnou zeleninu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Omytého a osušeného celého zajíce prošpikujeme proužky slaniny, celého potřeme máslem a dáme do pekáče na 12 hodin (do chladničky) odležet. Druhý...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Dobře omytého a osušeného zajíce rozporcujeme a odblaníme. Prošpikujeme ho 50 g slaniny, kterou jsme pokrájeli na proužky a osolíme. 50 g slaniny...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Očištěného zajíce vykostíme a nakrájíme na kousky, česnek propasírujeme, tvrdý chleba nastrouháme. Maso orestujeme na sádle, vmícháme polovinu piva...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Marináda: smícháme portské, olej, nakrájenou cibuli a bobkový list. Přidáme porce zajíce, v marinádě je několikrát obrátíme a necháme je 8 hodin v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist