Mořské ryby - ostatní
Mořské ryby žijí ve slaných vodách – oceánech a mořích. Je známo velmi velké množství druhů, z toho jen poměrně malá část se loví ke konzumaci. Maso mořských ryb obsahuje pro člověka velmi důležité látky a tak by mělo být pravidelně zařazováno do našeho jídelníčku. Známými představiteli mořských ryb je například losos, mořský ďas nebo makrela…
Mořské ryby jsou velmi zdravé a měli bychom je do jídelníčku zařazovat co nejčastěji. Připravují se nejrůznějšími způsoby - mohou se vařit, dusit, péct, smažit i grilovat. Recepty, v kterých jsou mořské ryby jednou z ingrediencí, najdete v této části a určitě si z nich vyberete.
Filety dobře omyjeme a osušíme. Smícháme všechny ingredience. Vzniklou omáčkou přelijeme připravené maso, osolíme a opepříme. Přikryjeme fólií a...
Slanečky máčíme jeden den ve vodě a ještě půl dne v mléce. Potom je vykostíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme nastrouhaná jablka, citronovou šťávu...
Hrozinky namočíme do teplé vody. Sardinky omyjeme, odkrojíme jim hlavy a ocásky. Rozpůlíme na 2 filety. Zapékací mísu vytřeme olejem, naskládáme...
Plátky sýru rozložíme, na každý položíme osušenou sardinku a trochu nakrájené cibule. Sýr přeložíme a obalíme v těstíčku. Příprava těstíčka: Vejce...
Z rybích konzerv vylijeme tuk a rybičky rozmačkáme v misce vidličkou. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené okurky,...
Do mísy dáme vsypeme hladkou mouku, sůl a přidáme droždí rozmíchané v trošce vlažné vody, olej a přilijeme zbylou vlažnouv vodu. Vypracujeme vláčné...
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, která ještě překrojíme, rybí filé osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. V pánvi...
Rozmrazené filé nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Spolu s jemně nakrájenou cibulí je zprudka opečeme na oleji. Omyté papriky podélně...
V mixeru rozmixujeme předem opečené stroužky česneku, ančovičky, citronovou šťávu, worcester, hořčici a 10g nastrouhaného parmazánu. Zvolna...
Smícháme vinný ocet a olivový olej, přidáme bylinky a prolisovaný česnek a dobře promícháme. Žraloči maso naložíme na hodinu do vzniklé marinády a...
Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku. Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem,...
Na másle opečeme nadrobno nakrájený pórek a cibuli doměkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a mouku. Za stálého míchání přilijeme asi 0,75 l...
Všechny suroviny zpracujeme v robotu nebo vidličkou v ruce na hustý krém. Ozdobíme plátky citrónu. Pomazánku podáváme s chlebem nebo s pečivem.
Vyválený plát listového těsta rozkrájíme na obdelníčky asi 4x6 cm. Na každý dáme okapanou sardinku, okraje obdelníku přehneme, aby střed zůstal...
Rozmrazené žraločí steaky opláchneme, osušíme, osolíme, okmínujeme a potřeme rozetřeným česnekem. Necháme chvíli odležet. Slaninu a máslo...
Nejprve připravíme marinádu z citronové šťávy, soli a pepře a vložíme do ní kousky halibuta bez kostí. Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme na...
Rybu omyjeme a vložíme s kořenovou zeleninou a s kořením do hrnce. Zalijeme 1,5l studené vody a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, poté slijeme...
Pánev vymažeme máslem, vlijeme smetanu smíchanou s moukou a solí. Vložíme opatrně rozklepnutá vejce, vedle sebe, na každé dáme 2-3 plátky sardelky...
Nejprve nakrájíme papriky na velké kusy a odstraníme semínka.Cca 8min opékáme slupkou nahoru pod rozpáleným grilem.Necháme je vychladnout pod...
Máslo utřeme s nakrájeným uzenáčem, solí, majonézou a citrónovou šťávou. Pomazánku podáváme s pečivem nebo chlebem.
Do hrnce vložíme rajčata, cibuli, vodu a citronovou šťávu, zamícháme, přidáme pepř a sůl, přivedeme k varu a 20 minut vaříme na mírném ohni. ...
Filé z mečouna potřeme z obou stran olivovým olejem a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně. Poté...
Obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance sardinky. K přípravě pikantního másla smícháme v míse máslo s mátou, jarní cibulkou, česnekem a čili...
Mléko, vejce a mouku rozmícháme na hustší těstíčko. Porce filé osolíme, namáčíme je do těstíčka a smažíme. Ve zbylém těstíčku namáčíme cibuli...
Porce filé osolíme, opepříme a vložíme na rozehřáté máslo do zapékací mísy. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a spolu s plátky česneku a čtvrtkami...
Filé rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Připravené porce ryby klademe na rozpálený rošt a po každé straně rožníme asi 5-7...
Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle dorůžova, přidáme papriku a osmahneme. Osolené filé vložíme na cibuli a dusíme. Měkké filé přendáme na...
Máslo smícháme s parmazánem a koriandrem. Vložíme do máslové formy a dáme stranou. Na rošt potřený olejem rozpáleného grilu dáme rybí steaky a z...
Olej rozpálíme v hrnci, přidáme nakrájenou cibuli, pórek, česnek a doměkka smažíme.Přidáme nakrájená rajčata, bobkový list, petrželku, přilijeme...
V nekovové míse smícháme olej, limetkovou šťávu a koření. Vložíme do šťávy steaky, zakryjeme mísu a dáme do lednice marinovat. Nejlépe přes noc,...
Odstraníme vnější vrstvu z citronely a niťový vršek a bílou kulatou část nakrájíme nadrobno. V pánvi se silným dnem rozpálíme olej. Kostičky...
Mořský jazyk omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Necháme ho marinovat asi půl hodiny ve směsi ústřicové a rybí omáčky. Mrkev očistíme,...
Pražmu i s kůží omyjeme, osušíme a odstraníme kůstky. Nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme a škrabkou nakrájíme na tenké plátky. Pórek nakrájíme na...
Maso nakrájíme na kousky a v mixéru rozmixujeme na kaši. Přidáme rybí omáčku, kari pastu, škrob, promícháme a krátce promixujeme. Přemístíme do...
Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky a necháme zpěnit cca 3min na rozehřátém oleji. Osolíme, přidáme nahrubo nasekané kapary, piniová semínka a...
Omyjeme a na plátky nakrájíme cuketu. Oloupeme a na plátky nakrájíme cibuli. Nastrouháme sýr. Rozehřejeme na pánvi máslo, rybu osolíme a po obou...
Necháme rozmrazit rybí filé a opláchneme studenou vodou, osušíme a naporcujeme. Pokapeme porce masa citronovou šťávou, posypeme sladkou paprikou a...
Oloupeme a na plátky nakrájíme vařené brambory. Necháme lehce rozmrazit rybí filé a nakrájíme na 1 cm silné plátky a pokapeme citronovou šťávou. ...
Mírně necháme rozmrazit rybu a na kostky nakrájíme a osolíme. Nastrouháme sýr. Omyjeme papriky a rajčata a nakrájíme na plátky. Smícháme vejce...
Maliny rozmixujeme s kapkou citronové šťávy. Stonky cibulek nařízneme, oddělíme několik listů a cca 2min je blanšírujeme ve vroucí osolené vodě. ...