Ryby - ostatní
Ryby jsou velkým zdrojem mnoha látek, prospěšných lidskému organismu a měli bychom je do jídelníčku zařazovat alespoň dvakrát týdne a ne jenom o Vánocích.
Jídla ze všech druhů ryb si připravíte podle receptů v této části a možná vás překvapí, na kolik způsobů se losos, kapr, štika, candát a další druhy ryb dají upravit a servírovat. Mořské ryby se v mnoha případech připravují poněkud jinak než ryby sladkovodní a také samozřejmě i jinak chutnají - v jídelníčku by ale chybět také neměly.
Uzeného jesetera najemno rozmixujeme spolu se zakysanou smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme nasekaný kopr a lososový kaviár. Nakonec zlehka...
Ušleháme tuhý sníh z bílků, osolíme, vmícháme žloutky, mouku a směs nalijeme do vymazané a moukou vysypané pánve. Upečeme ve vyhřáté troubě....
Sardinky pokapeme šťávou vylisovanou z citronu, ochutíme solí a zakryté necháme cca 40min marinovat. Poté vyjmeme z marinády a necháme okapat. ...
V mixéru rozmixujeme olivy, citronovou kůru,šťávu a máslo. Jemně nasekáme ančovičky a přidáme do směsi. Vše mixujeme 20 vteřin v mixéru. Postupně...
Pražmu naporcujeme na filety, cca 5min podusíme v páře a uchováme v teple. Citrusy oloupeme, rozdělíme na dílky a odstraníme slupky. Ananas...
Grundle vložíme do mixéru a rozmixujeme na pyré. Přemístíme do mísy, vmícháme nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný kopr, strouhanou citronovou...
Filé pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Vložíme do teflonové pánve vhodné do trouby, mírně podlijeme vodou a pečeme doměkka. Na upečené filé...
Sardinky dáme do misky a přidáme k nim máslo, hořčici, sůl a pepř a vše důkladně rozmixujeme. Rybičkovou pomazánkou potřeme na kolečka pokrájenou...
Bylinky nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou a do směsi vložíme porce filé. Pod fólií necháme zhruba 3 hodiny marinovat....
Brambory velmi dobře očistíme a omyjeme, pak je rozpůlíme, ve velké míse smícháme s olejem, osolíme, opepříme. Naskládáme je na plech s pečicím...
Rybí filé osolíme, opepříme a okmínujeme. V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme trošku oleje, vložíme porci filé a zprudka osmažíme z obou...
Makrely opláchneme, nakrájíme na porce, mírně osolíme a obalíme v prosáté mouce. Na horkém tuku je opečeme. Potom ryby vyjmeme, do tuku od opékání...
Makrely omyjeme a nakrájíme na porce. Cibuli nakrájíme na plátky, papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky a rajčata na plátky. Zeleninu...
Očištěnou a vykuchanou makrelu nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Porce zvolna smažíme v...
Očištěné a opláchnuté makrely osolíme a vložíme je do rozehřátého tuku. Po obou stranách je pečeme doměkka. Opečené ryby z tuku vyjmeme. Do tuku...
Očištěné sledě opláchneme ve vlažné vodě, osolíme je a opečeme po obou stranách v rozehřátém tuku dorůžova. Potom ryby zalijeme vínem, přidáme na...
Očištěné a opláchnuté makrely osušíme, osolíme, opepříme a v horkém tuku je po obou stranách opečeme dozlatova. Ryby vyjmeme. Do tuku od opékání...
Plátky platýse omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou okurku podélně rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na trojhránky. Ve woku...
Opláchneme rybí maso, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Posypeme je paprikou, opepříme a necháme odležet. Nakrájenou slaninu na kostičky...
Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané sardele a petrželovou nať, zalijeme vývarem a necháme dobře...
Rozmixujeme dohladka filety z ančovičky, hořčici, citrónovou šťávu a olej. Směs by měla být hustá asi jako majonéza, přidáme nasekanou petrželku a...
Olej, citrónovou kůru, mátu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a očištěné sardinky bez hlavy smícháme a ryby ve směsi obalíme. Necháme v chladu...
Makrely očistíme a vykucháme. Dáme je vařit do osolené a okyselené vody s kouskem cibule. Makrely nesmíme vařit na prudkém ohni, neboť by se...
Makrely očistíme a vykucháme. Poté ryby rozpůlíme a vyjmeme páteř. Takto připravené makrely osolíme po obou stranách a opečeme na pánvi. ...
Na malé kousky nakrájíme zavináče a smícháme je v misce s bílým jogurtem a mojonézou. Nakrájíme na kostičky uvařenou mrkev a s hráškem přidáme k...
Okořeněné rybí filé osmahneme na pánvi. Opražíme zvlášť na másle mouku, přidáme vodu, bobkový list a nasekanou petrželovou nať. Necháme projít...
Zapékací mísu vymažeme olejem a vložíme nakrájenou cibuli. Porce kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a vložíme do mísy. ...
Omyjeme, osušíme a na podkovy naporcujeme kapra. Osolíme, posypeme rybím kořením a dáme do pekáče. Zalijeme zeleninovým lečem a necháme do...
Česnek rozmačkáme a vmícháme do kelímku jogurtu. Citronem pokapeme plátky ryby, osolíme a namočíme do jogurtu. Poté obalíme ve směsi strouhanky a...
Zeleninu očistíme a nastrouháme, dusíme na trošce másla v hrnci. Ze zbylého másla uděláme jíšku. Povaříme rybí části s kořením. Obereme maso a...
Rybu osolíme a z obou stran opečeme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, za stálého míchání přisypeme mouku a orestujeme. ...
Rozmrazíme a osušíme filety. Oddělíme špenátové listy od řapíků a propereme pod vodou. Pokrájíme listy na malé kousky. Ve větším hrnci s osolenou...
Osolímea opepříme částečně rozmrazené filé a doměkka opečeme. Do vymazaného pekáče dáme rybu, poklademe plátky spařených rajčat a zalijeme...
Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kroužky. Nasypeme do katrolu, přidáme bobkový list, špetku soli, zalijeme 200ml vody, vínem a octem....
Oloupeme a na čtverečky nakrájíme brambory. Vymažeme pekáč, naskládáme brambory a pokapeme je olejem. Posypeme solí a dáme péct. Když jsou...
Tvaroh, tuňáka, nakrájenou cibuli a pažitku dáme do misky. Přidáme všechno koření, slunečnicová semínka a promícháme. Podáváme s pečivem.
Tvaroh utřeme s máslem a prolisovanými sardelovými řezy. Přidáme ostatní přísady - cibuli nastrouháme a kapary a okurky nasekáme. Pomazánku...
Brambory za tepla prolisujeme na kaši. Přidáme žloutky, polovinu másla, polovinu sýra, utřené sardele, sůl a tuhý sníh z bílků. Hmotu dáme do...
Na 2 lžících oleje, opékáme česnek a klobásu chorizo, přidáme chilli, rajčata a 10 minut vaříme aby směs zhoustla, osolíme a opepříme. Rybu /filet...
Rajčata rozkrojíme na osminky, naskládáme do zapékací mísy, přelijeme 2 lžícemi oleje, vinným octem a osolíme. Malý pekáček vyložíme pečicím...