Hovězí
Hovězí maso se v kuchyni připravuje mnoha způsoby a v mnoha úpravách. Může se vařit, dusit, péct i grilovat, a to v celku například jako hovězí pečeně, nakrájené na plátky jako steak nebo biftek, rozkrájené na drobné kousky na guláš nebo mleté na karbanátky. Receptů s hovězím masem je skutečně velké množství a záleží jen na vás, vašem času, chuti a možnostech, který si vyberete. Nemusí to být jen hovězí guláš, rajské omáčka s hovězím nebo hovězí na houbách, k dispozici máte i recepty na hovězí po burgunsku, hovězí líčka na víně, hovězí na česneku a mnohé další v mnoha variantách.
Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a část dužiny, aby jablka zůstala celá, zakapeme je citronovou šťávou. Do každého jablka vložíme plátek šunky. ...
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme dorůžova na tuku, vložíme maso a za stálého...
Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a pak plátem těsta tak, aby okraje těsta visely přes...
Telecí svíčkovou ostrým nožem najemno naškrábeme. Přidáme trochu dijonské hořčice, omytou, nasekanou pažitku a ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem...
Nejprve si připravíme marinádu: smícháme lžíci sójové omáčky, lžičku sherry, lžíci kukuřičného škrobu, med a sezamová semínka. Připravíme si...
Steaky osolíme a opepříme. Šalotku nakrájíme co nejvíce na jemno. Česnek utřeme. Na jedné lžíci másla a jedné lžíci oleje opékáme steaky – asi...
Na jedné lžičce oleje opečeme mleté maso. Vaříme asi 5-6 minut. Poté přidáme taco koření a trochu soli. Promícháme a zalijeme vodou. Vaříme tak...
Nejprve si připravíme masové koule: Česnek utřeme, šalotku nakrájíme na jemno. Smícháme je s masem, strouhankou, solí, pepřem, chilli kořením,...
Steaky okořeníme kořením na steaky po obou stranách. Máslo rozpustíme v pánvi a přidáme k němu cibuli nakrájenou na plátky. Pořádně promícháme,...
Maso nakrájíme asi na 2cm velké kostky. Česnek nasekáme na jemno. Cibuli nakrájíme na jemno. Citronovou trávu omyjeme a nakrájíme na 1 cm velké...
Maso osolíme, posypeme solí a chilli vločkami. Smažíme na oleji ze všech stran. Mezitím si smícháme vývar, ocet, med a worcester a přelijeme to...
Hovězí maso podusíme doměkka den předem. Cibuli, česnek a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celerovou nať také nakrájíme na jemno. Rajče...
Jednu lžíci másla rozpustíme v pánvi a přidáme jalapeňo nasekanou na jemno. Smažíme 7 minut. Osolíme, opepříme. Poté přidáme cibuli a ještě 5 minut...
Olej rozpálíme ve velké, hlubé pánvi nebo hrnci. Žebra osolíme a opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji (4 minuty z každé strany). ...
Steaky necháme 30 minut před přípravou odležet v pokojové teplotě. Mezitím si připravíme Pico de Gallo: Rajčata nakrájíme na plátky, odstraníme...
Očištěné a omyté dršťky uvaříme v osolené vodě do měkka (v případě potřeby vodu i několikrát převaříme, vždy však v nové vodě). Drobně nakrájenou...
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na rozpáleném sádle. Poté ji vmícháme spolu s na kostičky nakrájenou slaninou, vejci, mlékem a strouhankou do...
Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu, sůl a půl lžičky olivového oleje. Přidáme mouku, cukr a droždí. Necháme vypracovat těsto. Mezitím...
Omyté hovězí a vepřové maso umeleme a přidáme máčenou housku, sekanou petrželku, vejce, strouhanku a sůl. Dobře propracujeme. Z těsta utvoříme...
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a...
Pohanku spaříme vařící vodou, zvolna vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté...
Housky necháme chvíli namočené ve vlažné vodě, pak je důkladně vymačkáme. Cibuli oloupeme, mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky....
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek propasírujeme, červenou cibuli nakrájíme na kolečka. Do silnostěnného...
Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Osolíme a opepříme a dáme vařit na mírný oheň - vaříme celkem...
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme ji na slanině rozkrájené na kostičky a...
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme příčně na tři silné pláty. Naklepe zlehka jen dlaní. Maso osolíme a opepříme pepřem na steaky. Maso lehce...
Kořenovou zeleninu: mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Snítku libečku také omyjeme a nadrobno rozkrájíme. Slaninu...
V kastrole na rozehřátém sádle restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 15 minut. Potom přisypeme mletou papriku, krátce promícháme a...
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do růžova. Přidáme mleté maso a za stálého promíchávání restujeme asi 10 minut. Poté zaprášíme...
Hovězí líčko /volskou tlamu/ uvaříme v osolené vodě s celou cibulí. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme pokrájená rajčata a...
Omyté maso nakrájíme na plátky. Plátky masa nařízneme na okrajích, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na...
Omyté maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opékáme nudličky masa, rozdrcený česnek, nakrájenou...
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně naklepeme, na okraji nařízneme blány, osolíme, opepříme a zprudka opečeme...
Na rozehřátém tuku osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a smažíme. Osolíme, přidáme papriku a podlijeme vodou, přidáme...
Očištěnou mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky a v troše vody podusíme doměkka. K mrkvi potom přidáme mleté hovězí maso, osolíme,...
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přisypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zpěníme ji a přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená...
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po okrajích nařízneme. Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do kastrolu a rozškvaříme. Přidáme...
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme blány, osolíme, opepříme a opečeme...
Mleté maso smícháme s vejci, zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Směs dobře promícháme a necháme chvíli odležet. Potom...
Dršťky vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, svazek bylinek, mrkev a vše zvolna...