Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49811

Ingredience

5 ks Chilli paprička
4 ks Chilli paprička zelená
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krystal
1 kávová lžička Hořčičné semínko
1 kávová lžička Kari listy
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Kokosová moučka
1 polévková lžíce Koriandr celý
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
0,2 kg Lilek
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
2 kávová lžička Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Tamarindová šťáva
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 731kJ
6% Sacharidy 21 g
13% Tuky 9 g
13% Sodík 253 mg
11% Bílkoviny 6 g

Indické smažené lilky postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme olej. Nakrájenou a oloupanou cibuli na něm řádně osmažíme, poprášíme koriandrem, červenou chilli papričkou, kmínem a nastrouhanou kokosovou dužninou.

2

Na jiné pánvi opražíme buráky a následně je najemno rozemeleme. Zelené chilli rozkrojíme na poloviny. Veškeré koření meleme společně s oloupanou a nakrájenou cibulí, dokud nevznikne jemná pasta. Smícháme ji s namletými buráky a špetkou soli.

3

Lilky pokrájíme na čtvrtky a stonek zachováme. Na pánvi rozpálíme olej a lilek na něm smažíme, dokud se nezbarví dohněda. Osmažené lilky odložíme bokem.

4

Na stejném oleji následně osmahneme pastu z koření. Kořeněnou směs zalijeme tamarindovou šťávou a přidáme osmažené lilky. Celou směs necháme podusit asi 5 minut pod pokličkou, přidáme špetku soli a důkladně vše promícháme.

5

Na jiné pánvi následně rozpálíme olej a osmažíme na něm hořčičná semínka. Když začnou semínka praskat, vložíme na pánev lístky kari.

6

Teplé lilky s omáčkou připravíme na misku a zalijeme je rozehřátým olejem se semínky a kari. Ozdobíme koriandrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept