Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 34274

Ingredience

0,5 polévková lžíce Celer - nať
1 kg Hovězí maso zadní
150 ml Hovězí vývar základní
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
150 g Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek
Na houby
350 g Cibule
100 g Olej rostlinný
100 g Slanina vepřová
Na jíšku
2 polévková lžíce Houby čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 015kJ
5% Sacharidy 19 g
250% Tuky 187 g
22% Sodík 436 mg
87% Bílkoviny 49 g

Hovězí plátky na pivu postup přípravy receptu:

1

Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, čerstvé houby na kousky, česnek rozdrtíme, celerovou nať hrubě nasekáme, maso nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky, cibuli jemně pokrájíme.

2

Na pánvi na másle s olejem orestujeme maso, až zhnědne, poté přeložíme do hrnce, na pánvi osmažíme mrkev, česnek, pórek, nať a přidáme k masu.

3

Maso zalijeme vývarem, pivem, osolíme, opepříme a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso téměř měkké. Poté z vývaru maso přendáme do hlubšího rendlíku a přelijeme scezeným vývarem.

4

Na čisté pánvi zpěníme na oleji slaninu s cibulí, přidáme houby a podusíme.

5

V mezičase připravíme středně světlou máslovou jíšku.

6

Dušené houby přidáme k masu, přimícháme jíšku, dobře promícháme a alespoň patnáct minut dusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept