Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35824

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Kapie
1 dl Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 514kJ
6% Sacharidy 22 g
31% Tuky 23 g
12% Sodík 249 mg
31% Bílkoviny 18 g

Houbová omeleta s kapii postup přípravy receptu:

1

Hříbky očistíme, umyjeme, nakrájíme na plátky a na pánvičce na dvou lžících oleje spolu s nadrobno nasekanou cibulí osmažíme. Přimícháme drobně pokrájenou kapii a necháme stranou. Na jiné pánvi na rozehřátém másle s moukou osmažíme jíšku, kterou zředíme mlékem a do hladké hmoty ji promícháme. Osmažené houby vsypeme do mísy, přidáme vychladlou jíšku, promícháme, vylijeme vyšlehaná, opepřená a osolená vejce, nasekanou petrželku, všechno zamícháme, vylijeme na pánev se zbylým rozpáleným olejem a omeletu z obou stran opečeme.

Poznámka

Houbovou omeletu servírujeme teplou, polijeme ostrým kečupem a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept