Jednoduchý recept

Hovězí pečeně prokládaná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4169

Ingredience

1 ks Cibule
1,5 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Okurky nakládané
100 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Strouhanka
100 g Vepřová uzená plec
0,1 l Víno červené
3 polévková lžíce Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 500kJ
2% Sacharidy 7 g
105% Tuky 79 g
63% Sodík 1 g
104% Bílkoviny 58 g

Hovězí pečeně prokládaná postup přípravy receptu:

1

Roštěnec odblaníme, osolíme a špičatým nožem do něj uděláme šikmo otvory. Do nich zasuneme klínky nakrájené z uzeného masa, slaniny, mrkve a okurky a řádně zasuneme, neboť by se nám při smrštění pečeného masa vypadly.

2

Na másle osmahneme zbytek slaniny, zeleniny a cibuli a maso na něm osmahneme ze všech stran. Poté maso podlijeme a dusíme do měkka.

3

Jakmile je maso měkké, vyndáme je, uložíme do tepla. Šťávu zahustíme strouhanou houskou osmaženou na másle. Přilijeme víno, šťávu povaříme, přecedíme a prohřejem v maso.

4

hotové maso krájíme na tenké plátky a šťávu podáváme zvlášť.

5

Jako přílohu podáváme dušenou zeleninu, brambory opékané v celku nebo hranolky, saláty.

Poznámka

Zbylou pečeni můžeme podávat i jako studenou večeři se salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept